Lääne Elu paberleht 7. veebruaril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

„Puhastuse” peategelase Aliide Truu majaks valitud talukoht Koluvere lähedal. Foto: Arvo Tarmula

„Puhastuse” peategelase Aliide Truu majaks valitud talukoht Koluvere lähedal. Foto: Arvo Tarmula

* Soome-Eesti ühisfilmi „Puhastus” filmimeeskond sõitis kevadel läbi suure hulga Läänemaa külasid, et leida filmivõteteks Aliide Truu majaks sobiv talu. See leitigi Kullamaa lähistelt ja läinud reedel oli seal 20-kraadist pakast trotsides viimane võttepäev.

* Esmaspäeva hommikust on ametlikult avatud jäätee Haapsalu ja Noarootsi vahel ning kui ei tule tormi, võib nädala lõpus jääd mööda ka Vormsi sõita.

* Haapsalu linn valis parimaks 2011. aastal valminud ehitiseks Siim Saarevälja ühepereelamu Vee tänaval. Linnaarhitekt Anu Joost kiitis pärjatud hoonet nii sisemise kui ka välise ruumi tervikliku ja meeldiva lahenduse poolest.

* Lõuna–Läänemaa päästjatel tuli nädalavahetusel käia kustutamas nelja põlengut, millest suuremaid oli kaks — tulekahju Lihula leivatehases laupäeva hommikul ja juurviljahoidla põleng Saleveres pühapäeva õhtul.

* Veebruaris on Haapsalu linnagaleriisse asja neil kunstihuvilistel, kellele meeldib klassikaline graafika — avatud on näitus legendaarse graafiku Marju Mutsu töödest.

* Jaan Franclin Perlitz kirjutab oma ajalooveerus, kuidas Iraani šahhi reetsid tema enda sõbrad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
12 aastat tagasi

Mul on kõigest pohh…..tehtaks ainult maksima lahti….saaks odavat õlut!

Anonüümne
12 aastat tagasi

Eelkõneleja sõnavõtt oleks täiesti mõttekas, kui sellest jäänuks välja poliitilised klišeed ja kui vestleja ei oleks tegelikult mister X. Ja seda “jama” ma räägin tõesti kogu klassile, kuna isegi Patrioot on vabatahtlikult platsis. Poliitikast on õnneks asi piisavalt kaugel. Kõigele vaatamata ei saa ma nõustuda Hiina, Singapuri ja Malaisia ühte patta panekuga. Liialt erinevad on nende riikide lähtepunktid praeguse segamajandussüsteemi kujunemiseks ehkki neid ühendab teatud määral hiina rahvuslik juurestik. Ilmselt soovis vestluskaaslane näitega Hiinast näidata end teadvat, et olen Hiina majandusega piisavalt (liigagi) tihedalt seotud, seega vestleja argumentide järgi otsustades mõttekaaslane. Mis on tunnustustamist vääriv. Aga tuletan meelde, et Hiina… Loe rohkem »

Lääne patrioot1
12 aastat tagasi

Eelkõnelenud lugupeetud isamaaliitlase arvates peabki randus süsteem olemagi kui kummipael. Tahan trükin tahan ei trüki. Aga laenude tagasinõudmist tavakodanikult nõutakse sealjuures täie rauaga. Muidugi rõõm kuulda et retoorikasse on tulnud mõisted inim ja sotsiaalkapital kuid sellega mõttelaadilisus ka piirdub ja seda jama läheb räägib ta homne päev klassi ees kogu koolile. Peale selle on olemas veel struktuurkapital kliendikapital, organisatsioonikapital. Innovatsiooni ja protsessikapital mis annavad tulemi koostoimes. Nii et selles osas võid minna julgelt täiendkoolitusele. Ja kui teada saad mine räägi nende toimest enda parteijüngritele ja mine võta Õuemaa ka kaasa. Trabandi BMW või Volkswageni näide on muidugi hea paraku kõlbab… Loe rohkem »

Heinar Tuulberg
12 aastat tagasi

Katteta raha saab alati juurde trükkida ja ka ära hävitada, eriti lihtne on seda teha Internetiajastul. On olemas palju reaalsemaid kapitaliliike. Näiteks võib tuua inim- ja sotsiaalkapitali. Selle kapitaliliigi tekitamine ja juhtimine on Eestis, sealhulgas ka Läänemaal aina rohkem tahaplaanile jäämas. Kriis on tõesti juhtimisalane, mis tuleneb suures osas inim- ja sotsiaalkapitali ebapiisavusest. Parim näide on eelkommija pool toodud reaalse ökonoomika sektori natsionaliseerimine Nõukogude Liidus. Mis aja jooksul nende sektorite tehnilise taseme ja keskkonnasõbralikkusega juhtus on kõige paremini jälgitav Ida-Saksa “tehnikaime” Trabandi näol. Erinevus saab kohe ilmseks juhul kui võrdleme Trabante natsionaliseerimata BMW või Volkswageni toodetega. Minu soovitus on probleemide… Loe rohkem »

Aga
12 aastat tagasi

…surmakuulutusi tänases lehes õnneks polegi.

ikaldus
12 aastat tagasi

Tänane leht kõlbab ainult surmakuulutuste lugemiseks isegi kommida ei viitis enam keegi. Teema väikse järgiaitamise sest õukonnameedia formaat ei luba ilmselt kaugemale minna. Maailma finantskriis on ameerika ökonomistide sõnul põhjustatud hüpoteekoperatsioonidest USA-s ? Hea küll , ütleb normaalne teise riigi kodanik . Noh kukkus USA hüpoteegiturg kokku , mis puutub siia siis Euroopa riikide kriis ja Eesti kriis ? Puutub paraku küll ja väga otseselt. Nagu ütles kunagi kirstumeister M.S.Gorbatsov . Kõik need Rothschildid , Sorosed jne. lõidki ainult selleks igasugused Maailmapangad , Föderaalreservid , Euroopa Rekonstruktsioonipangad , Maailma Valuutafondid ja enda rahvusvahelised pangad , et pumbata neisse teiste rahvaste… Loe rohkem »