Haapsalu saunapilet läheb veebruarist kallimaks

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu linnasaun. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavalitsus otsustas, et 1. veebruarist on Haapsalu sauna pilet 3 eurot ja sellega peab saun omadega välja tulema, sest linn sel aastal sauna ei toeta.

„Tulu linnasaunast keegi ei saa,” ütles aselinnapea Peeter Vikman. „Pilet peaks kulu ära katma.”

Praegu maksab pensionär saunaskäigu eest euro, teistel on pilet 1,6 eurot. Sellist piletivahet sai teha seepärast, et linn toetas sauna ülapidamist. Mullu oli see 6400 eurot (100 000 kr), selgitas  Vikman. Sel aastal linnaeelarve doteerimist ei võimalda.

Vikmani sõnul ei oma linnasaun sotsiaalset aspekti, sest need, kel ei ole kodus pesemisvõimalust, saavad käia sotsiaalmajas duši all. See maksab ühe euro. Linnal on kavas teha sinna veel mõni dušikoht juurde, ütles Vikman.

Küll aga peavad linnasaunast lugu need, kes tahavad saunas vihelda. „Selle pärast ei pea linn veel sauna doteerirma,” ütles Vikman.

Vikmani sõnul ei ole kolmeeurone pilet ülearu kallis, sest näiteks Tallinnas Kalamaja saunas maksab üldsaunapilet 8 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
valija
12 aastat tagasi

Eks iga linn ole oma “pead” väärt…

eks
12 aastat tagasi

see laiamine käib ikka linnakodaniku arvelt ja pole ime kui vaadata kes volikogus on

seljapesija
12 aastat tagasi

Sihuke urgas kel “ei ole võimalik leida 533 euri kalendrikuus maksumaksja raha oma kodanike saunavõimaluse jaoks” nimetab end linnaks??? Eriti piinlik peaks mõnel “linnapeal” olema…
PS siinkohal meenub jälle see ilmakaamera jaoks kopika kerjamine, mõni ametnik võiks jätta kuus ühe paagi bentsu ostmata ja mis kõik tehtud saaks.
Linn my ass…

Seebipillaja
12 aastat tagasi

Fra Mare idee on arukas mõte tegelikult …. Kas keegi teab täpsemalt, on selle Wiedemanni koolihoone remondiga ka mõni kohalik ehitusfirma oma ärihuvidega seotud?

eks
12 aastat tagasi
Reply to  Seebipillaja

neli tankisti ja koer ole seotud

123
12 aastat tagasi

Sassil on õigus,kül te nääte nii ta tulebki.
Ja linna rahvas võidab ja pappa Sukles saab võileva rahakest.

haug
12 aastat tagasi

Protestiks linnavalitsuse ette vihtlema

Tuled?

üks
12 aastat tagasi

pidev rahvale valetamise jada, mäletate, veevärk vaja munitsipaliseerida, et saaks ise hinda määrata, soojus vaja erastada, et saaks kohaliku toorainega odavalt kütta, prügivedu kambas odavam, kooliharidus elukoha lähedal, õitsvad talud ……………………………………………………………………………………………

SASS
12 aastat tagasi

Usute või mitte, aga saun pannakse kinni ja linn hakkab maksma FraMare-le kompi ca. 250000€, et linnahrahvas saaks seal ennast pesemas käia 2€ eest.

Rein Vatku /rein@normanoptika.ee
12 aastat tagasi

Olen ka 45 aastat tagasi käinud üldkasutatavas saunas, isaga, Tallinna Tartu mnt. saunas. Seal olid samasugused betoonist valatud pingid, ainult kausid olid tsinkplekist. Isa veel õpetas, et kui kunagi näiteks Armeenias sauna lähen, siis kui mul seep maha kukub, ei tohi ma seda üles võtta. Ega ma kohe aru saanudki, mis ta mõtles…

.....
12 aastat tagasi

esimene lauses räägib viimane kommija Lainest, teises juba Fra Marest, saa siis aru mis mula aetakse 🙂 , palju õlut sees?