Lääne Elu paberleht 7. jaanuaril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kanepi jõudis Brisbane’is finaali

Brisbane’i tenniseturniiri poolfinaalis alistas Kaia Kanepi eile vähem kui tunniga Franchesca Schiavone. Lääne Elu uuris, mis mulje jättis mäng kohapeal kaasa elanud eestlastele.

 

Elanike arv kahanes mullu järsult

Läänemaa elanike arv vähenes mullu kiiremas tempos kui viiel varasemal aastal, läänlasi jäi vähemaks ligi 400 võrra, väike Martna vald üksi kaotas 60 inimest.

 

Majandusministeeriumis avati sanatoorse kooli õpilastööde näitus

Neljapäeval avati majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis Tallinnas Haapsalu sanatoorse internaatkooli õpilastööde järjekordne näitus, mis on neljas omataoline.

 

Kirimäel tegutseb kaks kõrge reitinguga ettevõtet

Krediidiinfo on jaganud 90 Läänemaa ettevõttele A-reitingu, 41 on saanud AA reitingu ja AAA krediidireiting on vaid neljal.

 

Lihula hooldushaiglat hakkab juhtima Vanda Birnbaum

Lõuna-Läänemaa tervishoiu- ja sotsiaalhoolekandekeskust hakkab poolest jaanuarist juhtima Vanda Birnbaum. Sihtasutuse nõukogu valis Birnbaumi nelja kandidaadi hulgast.

 

Taeblas uuritakse pärandkultuuri

Taebla vallas võetakse LEADERi projekti toel vaatluse alla valla pärandkultuuri, loengutega algav projekt päädib talgupäevade ja pärandkultuuriinfo kogumisega.

 

Ministeeriumi analüüs ajas omavalitsusjuhid segadusse

Läänemaa omavalitsused tõrjuvad haridusministeeriumi süüdistusi, nagu oleks õpetajate palgaraha kasutatud kuidagi valesti.

Mõne päeva eest omavalitsustesse jõudnud analüüsi järgi on kuus Läänemaa omavalitsust saanud õpetajate palgaks riigilt rohkem raha, kui nad on õpetajatele tegelikult välja maksnud.

 

Viikingid kolonisaatorite ja vallutajatena

Jaan Franclin Perlitz jätkab viikingite tutvustamist. Seekord on juttu rüüste- ja vallutusretkedest Lääne-Euroopasse.

 

Ilmar Jõesoo sünnipäevakalender

Kaks lehekülge traditsioonilist ülevaadet Läänemaaga seotud kultuuri- ja ühiskonnategelastest, kellel on 2012. aastal tähtpäev.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments