Lääne Elu paberleht 17. detsembril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Omavalitsused jätkavad kohtuteed prügifirmadega

Kohtuvaidlusse takerdunud Läänemaa prügikonkurss sundis omavalitsusliidule kolmapäeval peale dramaatilise hääletamise, milles said napi enamuse need, kes pooldasid vaidluse jätkamist ringkonnakohtus.

Noorsootöökeskus tunnustas Anu Mätast

Eesti noorsootöö keskus tunnustas Virtsu kooli huvijuhti Anu Mätast pikaajalise panuse eest noorsootöösse. Anu Mätas on oma tööd teinud erinevate MTÜde kaudu, olles Virtsu kooli spordiklubi ja Hanila Muuseumi Seltsi eeotsas ning maakonna tasandil MTÜ Noorte Vaba Aeg juhatuses.

Koolisport toob kokku terve pere

Läänemaal on Eesti kontekstis pigem head treenimisvõimalused, nii koolides kui ka spordibaasides. Paljud baasid aga on amortiseerunud ja vajavad lähiajal remonti, kirjutab poliitik ja koolispordi liidu president Lauri Luik.
 
Pool Virtsu kalasadamat sai valmis
 
Sel nädalal andis ehitaja vallale üle Virtsu sadama kirdeosa rekonstrueerimistööd, sellega on pool taastatavat sadamat peaaegu valmis. Kalasadama kirdeosa sai uued kaitsemuulid, süvendati akvatoorium ja täideti tulevase parkimisplatsi ala.
 
Tradilo toob Haapsallu Renault’ ja Dacia
 
Seni KIAdega kaubelnud Tradilo tahab hakata Haapsalus müüma ka Renault’ ja Dacia sõidukeid.
 
Nutitelefonist saab turismiinfot uuel aastal
 
Nutitelefonis Lääne–Eesti kohta mobiilset turismiinfot pakkuv programm MobiTourist muutub kõigile vabalt allalaaditavaks hiljemalt tuleva aasta alguses.
 
Pühadekulud ja pere rahakott
 
Kõige tähtsam on meeles pidada, et kinke tuleks teha südamest ja rõõmuga, mitte süü– või kohusetundest kellegi ees, kes tegelikult lähedaste pereliikmete või sõprade sekka ei kuulugi. Kui kingisaajate ring on laiem, tasub teha omavahel kokkuleppeid: teha kas loosipakke või leppida näiteks kokku, et kinke tehakse ainult lastele. Nõuandeid jõuludeks jagab Piret Suitsu Swedbanki Eraisikute Rahaasjade Teabekeskusest.
 
Petangimängijad tõestavad end üle-eestilistel võistlustel
 
Läänemaa uue spordiklubi MTÜ Petanque Klubi WICIA (registreeritud 1. novembril 2011) petankerid alustasid edukalt Eesti sisehooaega.
 
Vormsi rootslaste järeltulijaid Eestis liidab nüüd ka mittetulundusühing
 
Novembri lõpus kogunesid Haapsalus juba kolmandat korda Vormsist pärit rootslaste järeltulijad, et kavandada teid ja võimalusi vanemate ja vanavanemate kultuuripärandi kogumiseks ja säilitamiseks. Selleks on nad loomas MTÜd Vormsi Veri.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments