4G telefoniside jõudis Haapsallu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

EMT avas uue mobiilsidepõlvkonna, kiiret internetti võimaldava 4G võrgu Haapsalus. Esimesed 4G võrgu tugijaamad Haapsalus töötavad linna lõunaosas.

4G on lahtiseletatult mobiiltelefoniside 4. põlvkond, mis võimaldab saavutada mobiilses internetis kiiruseid kuni 100 Mbit/sek, reaalsed saavutatavad kiirused jõuavad vahemikku 20–60 Mbit/sek. Samuti on 4G võrgus võimalik edastada kõrgekvaliteedilist HD-telepilti, selgitas EMT pressiesindaja Kaja Sepp.

4G on terves maailmas üsna oma leviku alguses. Alles tänavu on saanud Eesti enam-vähem kaetud eelmise põlvkonna ehk 3G leviga. 3G – kuni 14 Mbit/s allalaadimiskiirust ja 5.8 Mbit/s üleslaadimiskiirust.

4G võrgus mobiilse interneti kasutamiseks on vajalik soetada 4G seadmed ning sõlmida leping 4G mobiilse interneti kasutamiseks, teatas Sepp. Näiteks 4G kasutamise kuutasu algab 34.94 eurost. Modem ja ruuter töötavad ka 3,5G ja 2G võrkudes.

Peale Haapsalu on EMTl 4G Tallinnas, Tartus, Narvas, Võrus, Viljandis, Kohtla-Järvel, Jõhvis, Pärnus, Kärdlas, lisaks Harjumaal Tabasalus, Haabneemes ja Maardus ning Rapla maakonnas Kohilas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments