Haigekassa ärgitab patsiente ravimivalikul rohkem kaasa rääkima

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haigekassa jätkab edukaks kujunenud sotsiaalkampaaniat „Erinevus on ravimi hinnas”.
    
Nii teavituse kui ka riiklike regulatsioonide tugevdamise abiga on inimese omaosalus ravimite ostmisel vähenenud kahe aastaga ligi euro võrra ühe retsepti kohta. Jätkukampaania julgustab patsiente küsima apteegis soodsaima hinnaga ravimit, teatas haigekassa avalikkussuhete juht Evelin Koppel.  
    
Mullu sügisel alustas haigekassa kampaaniat „Erinevus on ravimi hinnas”, mis teadvustas, et apteegis saab sama toimeainega ravimite hulgast valida endale hinnalt sobivaim. Kampaania on haigekassa hinnangul leidnud elavat vastukaja ja andnud häid tulemusi.
  
„2009 maksis patsient ühe soodusravimi eest oma taskust keskmiselt 8 eurot, nüüdseks on see ühe euro võrra langenud,” kinnitas haigekassa juhatuse liige Mari Mathiesen.
    
Rohkem on hakatud samaväärse toimega ravimite hulgast valima soodsamaid, sh  geneerilisi ravimeid. Ravimiameti peadirektori Kristin Raudsepa hinangul võiks geneeriliste ravimite osakaal olla veel suurem. Eestis on geneeriliste ravimite kasutamise osakaal 35%, Inglismaal ja Saksamaal üle 60–70%.
    
„Julgustan kõiki geneerilisi ravimeid kasutama, sest need on niisama tõhusad, ohutud ja kvaliteetsed kui originaalravimid,” ütles Raudsepp.

„Et samaväärsete originaalravimite ja geneerikute toimes erinevusi ei ole ja vahe on vaid hinnas,  soovitame valida hinnalt sobivaim,” toonitas ka Perearstide Seltsi esimees Diana Ingerainen.

Lisainfot ja näiteid ravimite hinnaerinevustest leiab haigekassa kodulehelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments