Läänlased tulid Pärnu rahvarallil kolmele auhinnalisele kohale

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Möödunud nädalavahetusel toimus järjekordne sõiduautode rahvaralli etapp Pärnumaal. Tegemist oli hooaja eelviimase võistlusega, kus osales Läänemaalt seitse ekipaaži kolmest klubist: Igaühe Terviseklubi, Kiired ja Õlised ning KR Racing.

Rada oli 90% asfalt ja 10% kruusa. Sõideti karussellsüsteemis, mis on hea süsteem − saab värskelt meeles olnud katse vigu parandada.

Oli päris tehniliste katsetega ralli. Kolmel ekipaažil läks nii hästi, et neil oli asja ka poodiumile. Mosse-liigas tõi esikoha Läänemaale ekipaaž Kukuškin/Kibus. SU-klassis, kus on konkurents tihedam, kuna auto markide valik on laiem (Moskvitšid, Žigulid, Volgad ja Zaporožetsid), sõideti päris sekund sekundisse, kust läksid oma teed Kalle Kruusma / Tajo Truuver ja noppisid võidu. Neile tublit konkurentsi pakkunud Sander Ilves / Siim Nõmme sisenesid ühte kontrollpunkti varem ja said karistada, aga tänu kiirele sõidule päeva teises pooles suutsid nad edestada Madis Kruusma / Tavor Tani ekipaaži, kelle masin tõrkus töötamast pärastõunastel katsetel, ning tõusid poodiumi kolmandale astmele.

Üllar Paas / Viljar Paas said seitsmenda koha, kuna ka nende tehnika vedas alt. Kõige kehvemini läks ekipaažil Tõkke/Kirss, kelle auto mootor jättis nad pärast neljandat katset pealtvaatajaks. 4WD klassis osalesid Kaido Saul / Jagnar Jaaska, kellel oli ka palju ebaõnne ja head tulemust kirja ei saanud.

Järgmine rahvaralli ja ühtlasi ka hooaega lõpetav võistlus peetakse 26. novembril Saaremaal Laimjala vallas, kus on jälle oodata kõva lahingut ja ehk ka sama paljude või isegi rohkemate läänlaste osalemist.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments