Tervist soovib edendada 96 projekti, neist seitse Läänemaalt

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Euroopa Sotsiaalfondi taotlusvooru „Tervislike valikute ja eluviiside soodustamine” laekus 96 taotlust, sealhulgas seitse Läänemaalt, teatas elukestva õppe arendamise sihtasutus Innove.

Kokku soovitakse toetust umbkaudu 1,5 miljoni euro ulatuses, aga jagada on võimalik veidi üle 1,1 miljoni Euroopa Sotsiaalfondi ja riigieelarve toetusraha.

Taotlusi said esitada maavalitsused, kohalikud omavalitsused või MTÜd, kelle projekti partneriks on kohalik omavalitsus või maavalitsus.

Lääne maakonna terviseedendaja Hele Leek–Ambur ütles, et läänlased olid seekord aktiivsemad kui mullu. Temale teadaolevalt esitati taotlusi Taeblast, Ristilt, Kullamaalt, Lihulast, üks esitaja oli ka Lääne maavalitsus.

„Eriti aktiivsed on seekord MTÜd,” ütles Leek–Ambur.

Projektide eesmärk on tervislike eluviiside toetamine kõikvõimalike koolituste, kampaaniate ja tegevuste kaudu; tervisespordisarjade korraldamise jms kaudu.

Mullu sai selle projekti kaudu näiteks teoks Lihula tervisepäev, mille siht oli panna vallarahvas liikuma ja tervislikult toituma.

„Eesmärk on aktiveerida inimesi rohujuure tasandil ja motiveerida ettevõtteid oma töötajate tervist hoidma,” lisas Leek–Ambur.

Innove andmeil olidki kõige aktiivsemad taotlejad MTÜd, kes esitasid 46 taotlust, järgnesid kohalikud omavalitsused 43 taotlusega. Maavalitsused kirjutasid 7 projektitaotlust.

Vooru eelarve on jaotatud maakondade lõikes tööealise elanikkonna osakaalu ja terviseseisundi järgi ning toetussummad maakonna kohta jäävad 60 000 ja 163 000 euro vahele.

Toetuse saajad selguvad detsembris.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments