Uuemõisa kaitsealuste tammede ümbrus puhastati võsast

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Sel nädalal tehti hooldustöid Haapsalu—Tallinna maantee ääres Uuemõisa kaitsealuste tammede ümber.

RMK looduskaitseosakonna kaitsekorraldusspetsialist Kaupo Kohv selgitas, et ala puhastati võsast tammevõradele ruumi ja valguse andmiseks.

"Noored puud, mis tammede võradesse kavasid, hakkasid neile juba liiga tegema," ütles Kohv. "Kui avatud kohtades kasvanud tammed valgust ei saa, siis hakkavad varju jäänud võraosad kuivama."

Kohvi sõnul saab Uuemõisa tammede ümbruse hooldusest regulaarselt toimuv töö.

"Tegemist on puisniiduilmelise paigaga ning pargiks ei ole seda ala plaanis kujundada. Niitmise eesmärk on eelkõige takistada uue võsa pealekasvamist," rõhutas Kohv. "Paiga looduskaitseline väärtus seisneb just vanades tammedes ja pärnades."

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Rita
12 aastat tagasi

Päris kenasti nägi kirjeldatud maa-ala välja. Just valgus hakkas silma, mis nii loodust ennast kui ka inimest rõõmustab. Oli eile juhust sealt mööduda.
Võib-olla pole just eriti kohane siinses kommentaariumis küsida – aga küsin ikka, Uuemõisa-Rannaküla kergliiklusteel on märgata varingukohti. Ja neidki parandati usinasti. Kas olukord on väga hull?