Krestina Õun on Londoni võistlusteks valmis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti eelmise aasta parim noorkokk Krestina Õun lõpetas Haapsalu Kutsehariduskeskuse õppeköögis ettevalmistavad treeningud, et minna Eestit esindama noorte kokkade ülemaailmsetele võistlustele Londonis.

Kuressaare Ametikooli kokaõpetaja Marge Leimann, kes on ülemaailmsetel kutsevõistlustel rahvusvahelise ekspertide meeskonna koosseisus kohtunikuks juba kolmandat korda, ütleb, et võistluseks on ette valmistatud terve aasta. Kokku osaleb kokkade jõukatsumisel 33 noort kokka üle maailma.

Eestit esindav Krestina Õun on Marge Leimanni ja Tchaikovsky restorani koka Vladislav Djatšuki käe all treeninud pikki öid ning kinnitab, et on võistlusteks valmis.

"Olen palju harjutanud," ütles ta. "Mul on kulunud kuus parti, kümme kilo veisesaba ja kõvasti keedutaigna materjale, et sellisel võistlusel tasemel olla. Õnneks on mul olnud väga head õpetajad ja ma ei pabista üldse!"

"Mul tuleb kahel päeval pakkuda neljakäiguline menüü, milles osa toiduaineid on kohustuslikud," kirjeldas Õun. "Kõige raskem on teha Inglise magustoitu, mille retsept selgub kohapeal."

Marge Leimann usub, et neiu võiks maailma kümne parima hulka kuuluda küll. "Muidugi on ennustada raske, sest kokanduse alal on hindamine väga subjektiivne," ütles ta.

5.—8. oktoobril 2011 Londonis toimuvatel 41. rahvusvahelistel kutsevõistlustel WorldSkills on kohal ligi 1000 osalejat 51 erinevast riigist üle maailma, võisteldakse 46 alal.

Eesti on esindatud kaheksal alal: mööblitisler, kokk, müürsepp, maastikuehitus, juuksur, IT, plaatija, mehhatroonika.

Võistlusele oodatakse umbes 150 000 pealtvaatajat ning võistlus toimub ExCel messikeskuses, maa-alal, mis on sama suur kui kümme Wembley staadionit, kus järgmisel aastal toimuvad olümpiamängud.

WorldSkills toimub iga kahe aasta tagant ning on noortele oskustöölistele üheks tähtsamaks kutseoskuste testimise ja näitamise kohaks rahvusvahelisel areenil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments