Kirbla OÜ on edukaim põllumajandustootja

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Foto: Katrin Pärnpuu

Äripäeva edukaimate põllumajandustootjate edetabelis on Läänemaa firmadest parim 36. kohal asuv Kirbla OÜ.

Mullu oli Kirbla OÜ käive 871 435 eurot ja ärikasum 253 927 eurot.

"Mis ta nüüd nii väga näitab, aga üllatus oli muidugi, et nii kõrgel kohal oleme," ütles Kirbla OÜ tegevjuht Toomas Laos.

"Meil on 400 lüpsilehma, kokku 1200 veist. Raha teenisime lihaveiste ja piima müügist. Nii piima kui ka liha hinnad tõusid," selgitas Laos.

46 töötajaga ettevõte tõmbas raskel ajal ka kulusid kokku, kinnitas tegevjuht. "Säästsime nii palkade kui ka juurdeostetavate söötade arvel. Ei ole saanud ehitada uusi lautu," loetles ta.

Peagi loodab Laos aga investeeringuid – PRIAlt on küsitud laudaraha, uuendamist vajab põllumajandusmasinate park. "Küll kohti leiab, kuhu raha panna," muheles Laos.

Peale Kirbla OÜ on Läänemaa ettevõtetest Äripäeva TOPis veel Maag Gruppi kuuluv OÜ Nigula Piim, mis jagab 52.-53. kohta ja mille ärikasum oli mullu 156 052 eurot 1 175 720 euro suuruse käibe juures.

Pingerida on koostatud kuue näitaja põhjal: 2010. aasta müügitulu, müügitulu kasv võrreldes 2009. aastaga, 2010. aasta ärikasum, kasumi kasv aastaga, rentaablus ja varade tootlikkus aastal 2010, selgitab ebetabeli koostaja Äripäev.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
WL
12 aastat tagasi

Rõõm kuulda,et suured põllufirmad on ärikasumisse jõudnud.Nüüd oleks vahendeid investeerimaks näiteks lägalaoturitesse mis viivad läga mulda,mitte ei ladista seda maa peale laiali.Võidaks loodus ja meie elukeskond ning ka saagid peaksid paranema .Edu.

ikaldus
12 aastat tagasi

Kui nüüd natuke teise nurga alt vaadata, siis Kirbla OÜ töölistel jäi igal ühele välja maksmata 86114 kr töötasusid. Nagu mina arusaan elavad Kirblas nüüd püstirikkad inimesed kes seda raha ei vaja. See raha tuleb nüüd viia panka hoiule ja kui Kirbla töölised seda sealt kätte tahavad saada siis saaks nende käest kümnist küsida. Igal juhul töövõit.