Promenaadi kalamehed said tualetid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

kalapüük Promenaadil 2017

Nädala jagu päevi ääristavad promenaadi serva igakevadised kalamehed. Foto: Arvo Tarmula

 

Eelmise nädala neljapäeval paigaldas Haapsalu linnavalitsus promenaadile kolm ajutist tualetti.

Tualetid toodi promenaadile peamiselt kalameeste jaoks, kes seal oma igakevadist saaki nõutavad. Linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus ütles, et tualetid peaksid lahendama vähemalt mõne promenaadi heakorraga seotud probleemi.

Eelmisel aastal, kui kalameeste kasutada oli vaid promenaadi statsionaarne tualett, tuli Parbuse sõnul pärast nende hooaja lõppu seal remonti teha – vahetada kraanikausse ja segisteid. Samuti tuli kalameeste ajal tualette palju puhastada. „Ummistusi likvideerida,“ täpsustas Parbus. Nüüd, kui keegi viskab teisaldatavasse tualetti näiteks plekkpurgi, ei tee see nii palju kahju.

Ajutistele tualettidele kulutatav 300–400 eurot on pressiesindaja sõnul väike raha võrreldes muu kalameeste järelt koristamise kuluga. „Suitsukonid, ogalikud,“ loetles Parbus kalameestest maha jäävat prahti.

Kui kauaks tualetid promenaadile jäävad, sõltub kalameeste hooaja kestusest. „Kui kalamehed kaovad, viiakse ka tualetid ära,“ ütles Parbus.

Keskkonnainspektsiooni Läänemaa büroo juhataja Tõnis Ulmi sõnul on kalastajate tipphooaeg promenaadil veel ees.

Peale promenaadi statsionaarse tualeti saab mai algusest kasutada tualetti Aafrika ranna kohvikumajas. Tualett tuleb mündilukuga ja seda saab kasutada ööpäev läbi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kusti
7 aastat tagasi

Oige tegu

no anna kannatust
7 aastat tagasi

kui ikka viimase vindi peal linnavalitsusse asjale pead jõudma. Viimane aeg on linnavalitsusel neid siniseid bokse hakata paika sättima arvestades, et sel suvel pole ühtki nädalavahetust,kus ei toimuks linnas üritusi ja osa neist on ikka väga rahvarohked.

Küsimus
7 aastat tagasi

Kas seda Linnahooldust ei saaks ükskord juba korralikult tööle panna? On olnud kaks aastat juba õpipoisi seisuses, aga ei mingit tolku. Ikka peab Parbus suuvoodriks olema. Kas on Linnahooldusel ka nõukogu või midagi seesugust?

Tiina
7 aastat tagasi
Reply to  Küsimus

Palka võetakse sealt usinalt ja niisama sahkerdatakse ka. Linnahooldus on nagu riigifirma…..mootorita laevuke avamerel kus laud on alati rammusalt kaetud ja sööjaid jätkub.

otsijale
7 aastat tagasi

ega polegi vist kuskil …… muidu on lossipargis ja kuskil asutustes,kohvikutes.Niisama vist polegi ……

otsija
7 aastat tagasi

ma mõtlen sellist WC-d, mis ei ole kuskil asutuses, toitlustuses jne, vaid tänaval oleva viitega, et vot siin saab tualetis käia.

otsija
7 aastat tagasi

kus üldse Haapsalus praegu saab WC-d kasutada?

eks
7 aastat tagasi
Reply to  otsija

linnaviletsuses

normaalne
7 aastat tagasi

oleks leida tööle ka inimene, kes õngemeeste tipppüügi ajal mingi kindla vaheaja järel need WC d päeva jooksul mitu korda seest vastavalt puhtaks ja korda teeks, muidu on nii, et lastega ja muidu jalutajad peavad ikka põõsast otsima ,et mitte püksi teha.
Aga muidugi on see äärmiselt oluline, et need tualetid promenaadil oleks, sest linna külastajad jalutavad kindlasti ka selles piirkonnas.

jopakolla
7 aastat tagasi

mõne peldiku võiks ka sinna ehitada

Kodanik
7 aastat tagasi

Paluks siis juba prügikaste ka juurde lisada terves linnas. Eriti Metsa ning Posti tänavale ja korralikke suuri, mitte mingeid pisikesi, mis üle ajavad või varesed neid tühjendavad.

Kodanik
7 aastat tagasi

Saate neid pellereid ka pärast remontida ning pesta. Osadel venelastel pidi olema komme jalgupidi potile ronida.

Toivo
7 aastat tagasi

Hopladii-korralikud wc-d on olemas aga sellistele tontidele neid küll vaja pole.