Majutuse pakkujate meelest võiks külastajaid rohkem olla

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

IMG_6204Lahe Maja peremehe Jocke Salokorpi sõnul ööbivad neil tihti inimesed, kes peatuvad paar päeva ja lähevad siis saartele edasi. Foto Arvo Tarmula

Kes otsib endale majutuskohta Haapsalus, leiab internetist üle 50 ööbimiskoha. Endiselt on külastajaid kõige rohkem nädalavahetuseti ja ürituste ajal ning enim majutatakse soomlasi.

Töine suvi

Enamikus majutusasutustes tõdeti, et möödunud suvel oli asukaid rohkem, aga lausa kesiseks pidas tänavust suve vaid Rondo külalistemaja perenaine.

„Ei ole väga palju inimesi, tänavad on ka nähtavalt tühjemad,” sõnas perenaine Algi Pitkänen.

Posti tänaval asuva Reta majutuse pererahvas ja ka Männi puhkemaja pidaja Käbi tänaval ei kurda suve üle. Koidu kodumajutuse peremees Koit Latik pidas samuti suve edukaks.

Lahe külalistemaja oli aga eelmisel nädalal täiesti välja müüdud. Perenaise Terje Hakman-Salokorpi sõnul on külastajaid tänavu rohkem kui eelmisel.

„Kui mullu tuldi meile rohkem mingi kindla ürituse ajal, siis sel aastal on majad peaaegu kogu aeg ühtlaselt täis,” sõnas Hakman-Salokorpi.

Aikarali kodumajutuse perenaise Aili Kaljusaare sõnul on neilgi käsil kiire hooaeg. „Praegu on kõik toad ja kohad täis,” ütles Kaljusaar.

Metsa tänaval asuvad Kassimaja külaliskorterid pakuvad öömajaks kaht korterit kokku neljale inimesele. Korterite peremehe Jüri Kasperi sõnul ei ole põhjust nukrutseda.

Taimetoidukohvikuga ühes majas tegutseval Beguta külalistemajal olid läinud neljapäeval kõik toad täis. 

Soomlasi on endiselt kõige rohkem

Välismaalasi on Reta majutuses sel suvel poole vähem kui mullu. „Eesti inimesed tulevad enamasti ürituste pärast, aga välismaalasi tõmbab siia pigem kaunis loodus ja positiivne aura,” sõnas Laine Grau.

Lahe maja peamised asukad on soomlased nii nagu ka Beguta külalistemajas. „Eelmise aastaga võrreldes on seis sama. Rahvast käib niisama palju ja ka rahvused on samad,” sõnas Beguta Kevvai.

Lahe Maja peremehe Jocke Salokorpi sõnul ööbivad neil tihti inimesed, kes peatuvad paar päeva ja lähevad siis saartele edasi. Samuti peatub Lahes palju ratastel reisijaid.

 „Välismaalasi ja eestlasi on meil enam-vähem pooleks,” sõnas Aikarali majuliste kohta  perenaine Aili Kaljusaar.

Männi puhkemajas peatuvad enamasti soomlased ja venelased, kuid on ka eestlasi ja leedulasi.

„Sel aastal on eestlasi küll vähem, kuid inimesi ikka liigub,” rääkis Kassimaja külaliskorterite peremees Jüri Kasper.

Koidu kodumajutuses peatuvad enamasti välismaalased. „Eestlasi on umbes kolmandik, ülejäänud on välismaalased, kellest omakorda pooled on soomlased,” lisas Latik. „Tullakse näiteks Lätist ja Saksamaalt, kuid on juhtunud ka Korea turiste.”

Reta majutuses ööbivad Laine Grau sõnul enamasti eestlased, neist pooled on eelmistel aastatel seal ööbinud ja soovivad tagasi tulla.

 

Mis maksab ööbimine Haapsalus (kaheinimesetuba, öö eurodes)

Rondo külalistemaja 59

Männi puhkemaja 37

Beguta külalistemaja  40

Lahe maja 70

Aikarali kodumajutus 30

Kassimaja külaliskorterid 65

Reta majutus 40

Koidu kodumajutus 30

 Allikas: haapsalu.ee/majutus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments