Turismiinfokeskusel jagub tööd

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

turism

Haapsallu tulevate turistide üks esimesi peatuskohti on Karja tänaval asuv Haapsalu turismiinfokeskus, kust saab kaarte ja trükiseid ning oma küsimustele vastuseid.

Sel suvel esimest korda Haapsalu turismiinfokeskuses töötava Tiia Laari sõnul on suvi olnud tööd täis. Juulis on turismiinfokeskuses käinud inimesi Põhjamaadest Kanadani.

„Soomlased ja siseturistid on muidugi tipus, aga külastajaid on veel Saksamaalt, Ameerikast, Prantsusmaalt ja Austraaliast,” täpsustas Laar. „Rattureid tundub olevat sel aastal rohkesti. Neid tuleb rohkem Saksamaalt, Hollandist ja Belgiast.”

Turismiinfokeskus peab sidet ka kohalike majutusasutustega. „Eriti suurürituste ajal, näiteks varsti algava Augustibluusi ajal, hoiame tihedat sidet, sest meilt küsitakse tihtipeale, kus on kõige parem peatuda. Enamasti soovitakse ööbida kesklinna läheduses,” ütles Laar.

„Viimasel hetkel öömaja leida pole küll kõige kergem, aga anname endast parima,” sõnas Laar. „Autoga reisijale ei ole kesklinn kõige tähtsam, siis suuname nad näiteks Altmõisa külalistemajja.”

Et tänavune suvi ei ole kõige soojem, on turiste vähem. Laari sõnul ei lase ilmal oma plaane segada need, kes on plaani juba ammu ette teinud. Näiteks ratturid, kes peavad kindlaks ajaks punktist A punkti B jõudma. Laarile meenus, kuidas hiljuti tuli turismiinfokeskusse üks küpses eas Belgia ratturite paar nõu küsima, kust saaks üheks ööks öömaja. Laar soovitas neile Beguta külalistemaja. Varsti oli paar, toavõti näpus, Laari juures tagasi. Tulid tänama. „Nõnda väike asi, aga väga südantsoojendav,” lisas Laar.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
8 aastat tagasi

Karla,sul on kahjuks õigus. Ja nüüd on selge,miks oli tarvis nii suurt Eesti Rahva muuseumi teha- seal elavad 50 aasta pärast viimased eestlased.

Karla
8 aastat tagasi

varsti on oodata tuhandetesse ulatuvat turismivoolu Eritreast…