Galerii: Studio Vocale kontsert Toomkirikus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

Kuni pühapäevani on Haapsalu vanamuusika päralt, sest eile algas järjekorras juba 21. Haapsalu vanamuusikafestival.

Seekord on festivali läbiv teema saksa barokkmuusika, selgitas festivali kunstiline juht Toomas Siitan.

Eesti muusikuid sai kuulata avakontserdil üles astuva ansambli Studio Vocale koosseisus. Studio Vocale on Toomas Siitani kokku pandud kollektiiv, kes tähistab tänavu oma 20. sünnipäeva. „See on ansambel, kuhu kogun vastavalt kavale Eesti parimaid lauljaid. Arvan, et nende kvaliteet peaks olema selline, mida võib võrrelda mis tahes välismaiste külalistega,” ütles Siitan.

Individuaalselt tõstis Siitan esile kolmapäevasel avakontserdil mängivat Annette Rheinfurthi, kes musitseerib siin kandis üsna tundmatul violone-nimelisel pillil. „Violone on tšello ja kontrabassi vahepealne. Selle pilli pluss on, et sellega saab esitada palasid, mis vajaksid muidu kaht pilli. Violone sobib siinsesse akustikasse suurepäraselt,” ütles Siitan.

Mullu käis Haapsalu vanamuusikafestivalil ligi tuhat kuulajat.

Fotod: Arvo Tarmula

Toomas Siitan Vanamuusika (2) Vanamuusika (3) Vanamuusika (4) Vanamuusika (5) Vanamuusika (6) Vanamuusika (7) Vanamuusika (8)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments