Haapsalu ja Ridala ettepanekul võiks linnaliinidel olla bussisõit tasuta

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu linna ja Ridala valla juhid tegid täna maavanemale ettepaneku alustada läbirääkimisi, et linnaliinidel võiks olla bussisõit tasuta.

Ettepanekus kõneldakse tasuta bussisõidust Haapsalu ja Ridala valla elanikele, kuid kaasates omavalitsusliitu ja teisi omavalitsusi võiks kõne alla tulla tasuta sõit kõigile, kel on vaja linnaliinibussi kasutada, selgitas Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

Mõlemad omavalitsused toetavad juba praegu linnaliinibusse ja on valmis toetussummat suurendama, kui see jääb mõistlikkuse piiresse.

Praegu toetab Haapsalu linn pensionäride tasuta sõitu 62 500 euroga aastas. Ridala vald maksab bussifirmale 23 000 eurot, et koolilapsed saaksid tasuta sõita.

Bussifirma saab riigilt dotatsiooni ega ole piletitulust eriti huvitatud, sõnas Sukles. Näiteks on liini number 1 ja 3 piletitulu 8000 eurot. Üks ajend pileti kaotamiseks ongi ebakõla tühjalt sõitvad busside ja nende sõidu toetuseks makstava raha vahel.

Täna hommikul andsid tasuta bussisõidu ettepanekule allkirja linnapea Urmas Sukles ja volikogu esimees Jaanus Karilaid. Ridala valla nimel kirjutasid alla vallavanem Toomas Schmidt ja volikogu juht Toomas Vallimäe.

„See on mõte, mida tasub mõelda,” ütles Schmidt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
hufbrigd
10 aastat tagasi

The actual negative thing is that going barefoot unattractive stains readily, ensure that you offer protection to these basement waterproofing spray. I need my very own hufbrigd http://adf.ly/6249830/banner/hufbrigd.smskeys.com, I was given them being a reward designed for Holiday season with downed for each other. I’m going to invest in multiple sets.

Tiiu
10 aastat tagasi

Miks laps ei saa Ridala vallast(mis ei ole vaid Uuemõisa), näiteks Parilast tulla bussiga, et ta ei pea maksma selle eest?

Tiiule
10 aastat tagasi
Reply to  Tiiu

Kui ta on koolilaps, siis pead sa lapsevanemana avalduse esitama kohalikule omavalitsusele. Ja pealegi, kehtib tasuta õpilasliin nr 4, mis sõidab ka Parila keskusest läbi. Nii et… ei tasu siin pahandada midagi.

Marget Vatku
10 aastat tagasi

Tore algatus, toetan.

kommentaator
10 aastat tagasi

tasuta bussisõit läheb lõpuks kallimaks kui piletiga sõitmine

S
10 aastat tagasi

No ei kujuta lihtsalt ette, mismoodi tasuta internet võimalikuks võiks saada? Selgita palun lähemalt, kuidas asi tehniliselt välja võiks näha? Tasuta bussisõit on väga teretulnud ja on karta, et talvisel ajal ei mahuta praegu kasutusel olevad bussid enam sõitasoovijaid ära. Keegi ei tule muidugi Tallinnast siia spetsiaalselt bussiga sõitma, samas Tallinn võiks samamoodi mõelda. See ei ole õiglane, et Tallinnas asju ajav inimene, kes jätab sinna raha, on justkui teisest sordist.

see on juba
10 aastat tagasi
Reply to  S

võimalik, tasuta internet on ridalas panga kooli raamatukogus, asuküla vana kooli raamatukogus , ilmselt ka uuemõisa kooli raamatukogus, osades bensujaamades. tasuta pidi saama kasutada ka kiirusel alla 60 k/bsek netti, niiet kogunege levisse ja kasutage ja olge uhked

S
10 aastat tagasi
Reply to  see on juba

Ei ole, kui ma ei taha kasutada võrku õhu kaudu. Ja seda ei saagi olema.

Reuma
10 aastat tagasi
Reply to  S

ka tasuta toitu hakkate linnavalitsuse hoovis kord aastas saama, kel suurem isu võib end meldida tartu-või viruvangla kundeks.

S
10 aastat tagasi
Reply to  see on juba

Ja no tasuta alla 60 Kbps? Tagasi kiviaega?

Reimo
10 aastat tagasi

Olulisem on ikka tasuta internet. Bussiga eriti peale pensionäride ja laste ikka keegi ei sõida. Kuna elu on meil hea siis sõidavad kõik autodega.
Uhke on elada Eestis.

Heinar Tuulberg
10 aastat tagasi

Väga õige algus! Kui nüüd ka üle kogu Eesti ühistranspordi tasuta käima saaks, oleks meie lõppeesmärk saavutatud ja Tallinna ning Haapsalu vaheline ebakõla palju väiksem.

kkk
10 aastat tagasi

Kui bussijuhil piletitega õiendamine ära jääb, saaks bussid ühtlasi selle võrra kiiremini liikuma panna.

HRT
10 aastat tagasi

Vägagi mõttekas lahendus. Hoiab kokku ka piletisüsteemi pealt ning ajakulu väheneb. Seda enam, et tegemist mahult suhteliselt marginaalsete liinidega.

Rita
10 aastat tagasi

See on ikka väga hea uudis ja loodame, et leiab ka positiivse lahenduse. Jõudu Haapsalu! Jõudu Ridala! Mulle on mõlemad ühtviisi olulised. Siit sinna, sealt tänna ja jälle vastupidi ringiga.