Saksa Lions-klubi tegi lastekodule suurannetuse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

LC Haapsalu Valge Daam president Ingrid Danilov (vasakul) lubas saksa lion'itele Eberhard Gollile, Lutz Gönigile ja piirkonna kubernerile Hans-Albert Schultzile, et annetusena saadud 30 000 eurot kulutatakse Haapsalu lastekodu laste heaks

Laupäeval andis Põhja-Saksamaa Lions-piirkonna 111-N delegatsioon Haapsalu lastekodu toetuseks üle 30 000 eurot.

Piirkonna kuberner Hans-Albert Schultz ütles, et raha koguma ajendas neid läinud aastal lastekodus toimunud tulekahju.

Annetustena kogutud raha anti üle Haapsalu Lionsi klubile Valge Daam. „Meie filosoofia on raha üle anda lion’itelt lion’itele,” selgitas Schultz. Ta lisas, et kohalikul klubil on parem jälgida, et kogutud toetus tõepoolest õige kasutuse saaks.

LC Haapsalu Valge Daam president Ingrid Danilov lubas, et annetusraha jääb esialgu koos Eesti lion’ite kogutud toetusega ootama, millal valmivad lastekodu peremajad ja selgub millest majade sisustamisel kõige rohkem puudus on.

Külalised uurisid, millest lastekodurahvas kõige rohkem puudust tunneb. Lastekodu direktori Eve Kabini sõnul on igapäevaselt kõige suurem kuluartikkel pampersid, kuid lastekodul on pidevalt vaja ka ratastoole, suurematele lastele mõeldud vankreid ja muid abivahendeid. „Ratastoole oleme saanud, aga lapsed kasvavad ja igale lapsele on vaja just temale sobivat abivahendit,” selgitas Kabin.

Lastekodus ringkäiku tehes vaimustusid külalised laste käsitööst, eriti käsitsi valmistatud vilditud seepidest. Nii rändaski kohvritäis laste valmistatud käsitööesemeid Saksamaale, kus sealsed lion’id neid laatadel heategevuslikel eesmärkidel müüma hakkavad.

Lions-piirkonda 111-N kuulub 104 Lions klubi Hamburgi, Schleswig-Holsteini ja põhjapoolse Niedersachseni (Winsen, Lüneburg, Jesteburg, Buchholz/Nordheide) piirkonnast. Tegemist on Saksamaa ühe suurima Lions-piirkonnaga. Haapsaluga seob regiooni see, et seal asub ka Haapsalu sõpruslinn Rendsburg.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments