22 C
Haapsalu
Pühapäev, 21. juuli 2024

6 kuu keskmine portaali küljastajate arv kuus: 60 619

Avaleht Pealugu Sukles: Haapsalu on Eesti ääremaa

Sukles: Haapsalu on Eesti ääremaa

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles Eesti Päevalehele, et Swedbanki sularahateenuste kadumine ei ole suur probleem.

„Sularahaga arveldatakse väga vähe. Teisalt näitab see, et Haapsalu on Eestis ääremaa ja väljaspool Tallinna kaovad teenused ära,” ütles Sukles.

Swedbanki Lääne-Eesti regioonidirektor Egon Jekabson kurtis intervjuus Lääne Elule, et kohalik omavalitsus võiks laenuvõtmisel eelistada panku, kel on kohalik kontor. Haapslau võttis hiljaaegu miljon eurot laenu Nordealt, kel on Läänemaal vaid sularahaautomaat.

„See Swedbanki väljaütlemine oli kummaline. Ma uurisin juriidilist tagapõhja: sellist hanget, kus eelistataks panka, millel on meie linnas kontor, ei saa teha. Ja kui see ka oleks võimalik, siis me seda ikkagi ei teeks. Meie teeme hanked nii avatult, kui saame, sest meie huvi on saada soodne laen," kommenteeris Sukles.

Swedbank lõpetab 9. juunil Haapsalus sularahatehingud. Sama juhtub Jõgeva kontoris. Sulrahavaba on juba Eesti suurima panga Paide kontor.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik2
10 aastat tagasi

ansipit ja rehvormi valime ikka, sest ega ääremaa pole poliitikaga seotud. inimesed ise on süüdi…

HRT
10 aastat tagasi

Mind paneb siiski pangategelase imelik jutt imestama! See, et üks pank annab kohalikele tööd, nagu Jekabson artiklis mainis, ei tohiks küll mingi eelis olla! Liiakasuvõtja võib ju ka tulla siis Haapsallu ja nõuda eritingimusi!?

Jorh
10 aastat tagasi

Suklesel peaks häbi olema sellisest sõnavalikust. Ma saaks aru seesugusest mõtlemisest Karilaiu poolt, aga Sukles suust, kes juba pikalt võimuerakonna liige ja juhtfiguur, andke palun andeks, aga häbi hakkab.

ära seda ära kustuta
10 aastat tagasi

Ja hr linnapea ja tema erakonna juhtimisel on ta sellise läänemaa ääremaa staatusesse ju juhitud. Vangi tuleks panna ja külmale maale küüditada koos selle sewedpanga juhiga. Täpselt sama moodi nagu ta paljude läänemaa elanikega teinud on, seega on valik kas tema küüditab teid või tema tegemised või tema tegematajätmised tavakodaniku.