Anvar Samost: USA uuest presidendist olulisem on Eesti võime end ise kaitsta

Anvar Samost. Foto: erakogu

Anvar Samost. Foto: erakogu

Kahe kuu pärast on vaba maailma juhtivas riigis presidendivalimised. Kampaania on juba saanud pöördeid, mida ajaloolisteks nimetada ei ole liialdus.

Ühe kandidaadi napilt ebaõnnestunud mõrvakatse televisiooni otseülekandes ning valitseva presidendi ootamatu usutavuse kaotus debatis silma torganud vanadusnõrkuse tõttu, seejärel parteikaaslaste poolt talle peale sunnitud taandumine. Taandunu asendamine asepresidendiga, keda veel mõni nädal varem tunti ebapopulaarse ja saamatu poliitikuna, kes ametisse pääses mitte oskuste või kogemuste, vaid kaasasündinud omaduste alusel.

Kogu ülejäänud maailm, nii suured kui ka väikesed, nii vabad kui ka mittevabad riigid ja nende kodanikud, kel huvi on, kuid hääleõigust Ameerika valimistel loomulikult mitte, jälgivad, elavad kaasa, valivad pooli, on hirmul või lootusrikkad. Kas võidab vabariiklane Donald Trump või demokraat Kamala Harris?

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu.
19 minutit tagasi

Puust ja punaseks,ainult kõige suuremates luuludes vaevleja võib unistada meie enesekaitsesse!Isegi siis kui panustaksime riigikaitsesse 10 miljardit aastas !
Uskuda,et teised tulevad meid kaitsma,et USA alustab sõda võrdse tuumariigiga jne. Soovitaksin lugeda seda kuulsat artikkel nr.5,kui palju seal on manööverdamise võimalusi ja otsestest kohustustest kõrvale viilimisi võimalusi !

Kindlates kätes US
2 tundi tagasi

Trumpil ei lasta võita. ja USA saab aegade kõige lollima presidendi.

AVS
34 minutit tagasi

Sa räägid ju praegu endale vastu – kuidas saab kõige lollim presidendiks, kui Trumpil võita ei lasta?