Detailplaneeringute vastuvõtmine ja avalikustamine

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Noarootsi vallavalitsuse 22. novembri korraldusega nr 215 võeti vastu Elbiku/Ölbäcki külas asuvale Roostasalu kinnistule (katastritunnus 52001:001:0825) koostatud detailplaneering. Planeering vastab valla arengu eesmärkidele (turismi ja väikeettevõtete toetamine) ja on vastavuses seadustega ja õigusaktidega. Detailplaneeringu eesmärk on Roostasalu katastriüksuse sihtotstarbe muutmine ärimaaks, määrates krundi kasutusotstarbeks majutushoone maa. Detailplaneeringuga soovitakse muuta osaliselt varasema detailplaneeringuga määratud ehitusõigust. Detailplaneeringu eskiisi järgi on krundile lubatud ehitada kuni 2 hoonet (põhihoone ja abihoone) ehitusaluse pinnaga kokku kuni 300 m². Uus detailplaneering võimaldab pakkuda peredele ja väikestele gruppidele suunatud väikesemahulist majutusteenust. Detailplaneeringulahendus ei muuda valla kehtivat üldplaneeringut (piirkonnas määratud maakasutuse juhtotstarbe ulatuslikku muutmist ei planeerita).

Detailplaneeringu avalik väljapanek on Pürksi/Birkase külas Noarootsi vallamajas 13.–31. detsembrini igal tööpäeval kell
8–16.30.

Avaliku väljapaneku kestel saab Noarootsi vallavalitsusele esitada detailplaneeringu kohta kirjalikke parandus– ja täiendusettepanekuid ning vaidlustada planeeringut.

Noarootsi vallavalitsuse 22. novembri korraldusega nr 216 võeti vastu Spithami/Spithamni külas asuvale Metskapteni kinnistule (katastritunnus 52001:001:0765) koostatud detailplaneering. Planeering vastab valla arengu eesmärkidele (turismi ja väikeettevõtete toetamine) ja on vastavuses seadustega ja õigusaktidega. Detailplaneeringu eesmärk on Metskapteni katastriüksuse sihtotstarbe muutmine ärimaaks, määrates krundi kasutusotstarbeks majutushoone maa. Detailplaneeringuga soovitakse muuta osaliselt varasema detailplaneeringuga määratud ehitusõigust. Detailplaneeringu eskiisi järgi on krundile lubatud ehitada kuni 3 hoonet (põhihoone ja kaks abihoonet) ehitusaluse pinnaga kokku kuni 300 m². Uus detailplaneering võimaldab pakkuda peredele ja väikestele gruppidele suunatud väikesemahulist majutusteenust. Detailplaneeringulahendus ei muuda valla kehtivat üldplaneeringut (piirkonnas määratud maakasutuse juhtotstarbe ulatuslikku muutmist ei planeerita).

Detailplaneeringu avalik väljapanek on Pürksi/Birkase külas Noarootsi vallamajas 13.–31. detsembrini igal tööpäeval kell
8–16.30. Avaliku väljapaneku kestel saab Noarootsi vallavalitsusele esitada detailplaneeringu kohta kirjalikke parandus– ja täiendusettepanekuid ning vaidlustada planeeringut.

Noarootsi vallavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments