Politsei ootab infot kohtadest, kus autojuhid kipuvad kihutama

Lääne Elu

info@le.ee

Teisipäeval püüdis p politsei kiiruseületajaid Uuemõisas. Foto: Malle-Liisa Raigla
Politsei kiirust mõõtmas. Foto: Malle-Liisa Raigla

Politsei- ja piirivalveamet ootab tänasest 5. aprillini aadressil kõikide tähelepanekuid kohtadest, kus autojuhid pidevalt kiirust ületavad. Märgitud kohad võtab politsei sihikule 15.-19. aprillil.

Politseikolonelleitnant Sirle Loigo sõnul teavad ja märkavad kohalikud inimesed kõige paremini, kus on probleemsed kohad liikluses. Näiteks eelmisel aastal tehti liiklustalgude kaardirakendusele enim märkeid Tallinnas Luise, Koidu ja Toompuiestee tänavate piirkonda. Talgute ajal fikseeriti seal 14 liiklusalast rikkumist. „Seetõttu kutsumegi kõiki endale appi – andke veebilehel võimalikult täpselt teada, kus ja millal autojuhid kiirust ületavad. Siis saame talgute nädalal olla õigel ajal õigel kohas,” rääkis Loigo.

Liiklustalgutest on saanud omamoodi kevadekuulutaja, mil politsei keskendub pärast pikki talvekuid kõige põletavamale probleemile liikluses ehk kiiruse ületamisele. Kuigi see on üks peamisi liiklusõnnetuste põhjuseid, ei pea inimesed kiiruse ületamist teab mis suureks patuks. „Vaadates liikluses autojuhtide kiiruskäitumist ja meenutades näiteks eelmise aasta liiklustalgutel tabatud juhtide suurimaid kiiruseid, tulevad lausa hirmujudinad peale. Ei taha mõeldagi, mis juhtub, kui sellistel kiirustel teelt välja või jalakäijale otsa sõidetakse,“ lisas Loigo.

Tähelepanekuid kaardirakendusse saab sisestada kuni reede, 5. aprillini. Sisestatud kohad võtab politsei tänavu sihikule 15.-19. aprillil.

Möödunud aastal kontrollis politsei liiklustalgutel üle 1600 erineva koha ning tabas ligi 2700 kiiruseületajat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
25 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nipidiri
6 kuud tagasi

Täitsa mööda koduleht!!!!!!!!! ei saa midagi kirjutada, et ei viskaks eest ära

Jeerum
6 kuud tagasi

Kui on pidev kiiruse ” ületamine” võimalik, äkki peaks piirkiiruse üle vaatama?

Maakas
6 kuud tagasi

Haapsalus pole võimalik kihutada, sest sealsed teed on kohutavas seisukorras või liiga kitsad või lühikesed. Sellel “uhkel” munakividest peamagistraalil võtab aga iga mõistlik inimene oma auto tervise huvides kiiruse 20-ne peale.

Tolmu Ahv
6 kuud tagasi

Haapsalu pole mingi Nehv jork ja politsei saaks kiiresti korra majja. Kui tahaks. Aga neil on ju kuupalk…

Toetan Aadut
6 kuud tagasi

Täna on siiski naljapäev Kaebupunnid

Arvasin!
6 kuud tagasi

Aprillinali! Ärge hakake kohe helistama!

AVS
6 kuud tagasi
Reply to  Arvasin!

See üritus on juba mitmel viimasel kevadel toimunud. Ja kuna kohad ja aeg on avalikult teatatud, siis millegagi vahele jäädes peab ikka eriti juhm olema. Mõne liiklusjobu puhul muidugi ei imesta.

Njah
6 kuud tagasi

Oi saate anonüümselt märkida kohti. Nii turvaline, keegi ei tea, et kitse panid kaaskodanikele. Häbi peaks olema!!! Samas ise märkisin ka ühe kohakese. Häbi on tegelikult.

Mutike
6 kuud tagasi
Reply to  Njah

Mul küll häbi ei oleks. Jälgige liiklust, mitte mutikesi kõnniteel. Pole vaja nende ees oma sõiduoskusi näidata, vajutades gaasipedaali põhja. Minge driftige kuskil ringrajal.

Feliks
6 kuud tagasi

Täna on ju naljapäew

asjalik
6 kuud tagasi

Kõik kitsejad, ühinege nüüd!

Mati Põdra
6 kuud tagasi
Reply to  asjalik

Selge.

Seaduserikkumisest teatamine on mendile kitse panemine.

Milline moraalne pale…

iseloom
6 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Suurimad räuskajad on ka suured koputajad, jõudu!

IRW
6 kuud tagasi
Reply to  iseloom

Kukekesed ju ikka kirevad

Koer
6 kuud tagasi
Reply to  IRW

loomad, vait!

....
6 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Ongi ju. Ela inimene oma elu, mis teiste pärast muretsed. See tähendabki kitse panekut. Olla liiga tähelepanelik kodanik.

Artmal
6 kuud tagasi
Reply to  ....

Sinu laps õppigu liiklema. Või kihutatakse könniteel?

põrupõhja jyrka
6 kuud tagasi

aprill