Harju-, Rapla- ja Läänemaa alustasid turismistrateegia koostamist

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu rannapromenaad. Foto: Arvo Tarmula

Selle aasta mais alustas Target One OÜ Harju-, Rapla-, Läänemaa ühise turismistrateegia koostamist aastateks 2023-2025.

Töö tulemusena peaks valmima piirkonna turismisektori terviklikku arendust, avaliku ja erasektori koostööpõhimõtteid järgiv praktiline töödokument ehk kolme maakonna ühine turismistrateegia 2023-2025.

Turismistrateegia koostamise käigus hinnatakse piirkonna toimimist ja ümbritsevat keskkonda, täpsustatakse eesmärgid, sihtturud ja sihtgrupid kellele fookus suunata. Koostöös turismisektoriga määratletakse tegevused alates teenuse komponentidest kuni selleni, kuidas jõuda kliendini. Töö lõpptulemusena valmib praktiline töödokument, sealhulgas turundus- ja kommunikatsiooniplaan.

Harju-, Rapla- ja Läänemaa maakondlike arendusorganisatsioonid otsustasid 2022. aastal luua ühise koostööpiirkonna, DMO (Destination Management Organization). Koostööpiirkonna juhtpartner on SA Harju ettevõtlus ja arenduskeskus, põhipartnerid SA RAEK ja SA Läänemaa, kaaspartnerid Harjumaa ja Raplamaa Omavalitsuste Liit. Koostööpiirkonna suur eesmärk on aidata kaasa piirkonna turismiettevõtjate teenusete arendamisele, omavahelisele koostööle ja nähtavuse suurendamisele, et külastajad oskaksid ja sooviksid neid tooteid tarbida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
IRW
1 aasta tagasi

Kamp ametnikke teevad tohutut”tööd” , kulutatakse suur hulk maksuraha , saadakse valmis mingi jura (mis selgelt tööle ei hakka ) ,ametnikele makstakse suured preemiad …….ja hiljem öeldakse – ups

samuti
1 aasta tagasi

harju ja raplamaa nimetatakse põhjamaade veneetsiaks ja turiste hakatakse ringi vedama ratastel gondlitega

Žürii
1 aasta tagasi

sa läänemaa! 😂
no siis sealt head nahka ei tule!

loodame
1 aasta tagasi

et see dokument ei jää lihtsalt riiulile, vaid et sellest oleks ka reaalne kasu turismiga tegelevate ettevõtetele ja inimestele ja muidugi ka turistile…..

K.s
1 aasta tagasi
Reply to  loodame

Ja ärge