Politsei: inimene sõi poes toitu selle eest maksmata

Möödunud nädala jooksul sai Haapsalu politsei 25 väljakutset, alustati viis kriminaal- ja 24 väärteomenetlust.

Kahel juhul alustati menetlust inimeste suhtes, kes varastasid toidupoest kaupa. Ühel juhul sõi inimene toidupoes olles toidu ära ning ei maksnud, teisel juhul jättis inimene kogu ostukorvis olnud kauba eest maksmata.

Enamik väärtegudest olid liiklusalased. Politsei tuvastas 18 liikluseeskirja rikkumist, millest seitse olid kiiruseületamised, kuus inimest juhtisid mootorsõidukit, millel oli tehnoülevaatus tegemata ning neli olid muud liikluseeskirjade rikkumised.

21. märtsil teavitati politseid võimalikust joobes rolleri juhist Haapsalu linnas, kelle politsei ka väärteokorras hiljem kinni pidas. Täname tähelepanelikke kaasliiklejaid, kes antud joobes juhti märkasid ja politsei kutsusid.

20. märtsil alustasime kriminaalmenetlust mehe suhtes, kes juhtis Läänemaal Lääne-Nigula vallas Oonga külas sõiduautot joobeseisundis. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni. Ka 21. märtsil alustati kriminaalmenetlust 53-aastase mehe suhtes, kes juhtis Haapsalu linnas mootorsõidukit alkoholijoobes. Mees peeti politsei poolt kahtlustatavana kinni.

14. märtsil ajavahemikul 17.10-17.45 varastati Haapsalust Paralepa rannast sportlik tõukekelk Kickspark Max koos jääjalastega. Politsei palub kõigilt, kes nägid pühapäeva õhtul Paralepa terviserajal ja Raudteejaama lähistel tõukekelguga inimest, võtta ühendust Haapsalu politseijaoskonnaga telefonil 473 2873.

Laupäeva, 20. märtsi hommikul sai politsei teate, et Haapsalus Posti tänaval on soditud avaliku testimispunkti telgi seinad. Politsei alustas juhtunu osas väärteomenetluse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb asja rikkumist ja hävitamist.

Kõigil, kes märkasid kahtlaseid isikuid või kahtlast tegevust Posti tänava kandis reede öösel vastu laupäeva, palume sellest teada anda Haapsalu politseijaoskonnale aadressil ahti.viispert@politsei.ee või telefonil 473 2848.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
28 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodutu
3 aastat tagasi

..sõi poes toitu….kus ta seda siis pidi sööma, tänaval või!?

suvitaja
3 aastat tagasi
Reply to  kodutu

Peale kassat!

Ohoh
3 aastat tagasi
Reply to  suvitaja

Peetigi peale kassat kinni ju!

Nojahnoh
3 aastat tagasi
Reply to  Ohoh

Ei peetud peale kassat . Tehti jàrelvaatamisega lindistusi âra.

Hea Okkupant
3 aastat tagasi
Reply to  kodutu

Sel juhul maksab riik, vastavalt seadusele – isikul on õigus toitu, kui ta on näljane, selline juhtum Xaapsalus juba olnud

enamus
3 aastat tagasi

kontorites juuakse kohvi ja süüakse kõrvale ka tasuta, keegi ei kobise, see nagu hea tava

Pamp
3 aastat tagasi

No mis jutt siin, et inimesel oli kõht tühi ja sõi poes. See pole mingi inimene enam, kes poes nagu rott sööb kuskilt midagi. Käperdab oma sitaste kätega näiteks pirukaid ja pärast tuled sina ja ostad raha eest ära ja sööd nende bakteritega sisse. Meil on tasuta toidujagamisi iga nädal. Kes viitsib kohale minna, saab vajaliku kätte.

nojah
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

aga asi oli selles, et tal ei olnud maski ees ja nagu tänasel päeval kombeks, siis kassapidaja keeldus teenindamast, nii tüüp maiustaski kohapeal. Muud üle ei jäänud, kui maski pole siis sure nälga rsk.

Manna Liisa
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Soovitan Pambul toidujagamises ära käia.

naine
3 aastat tagasi

keegi meist ei tea,milliseks võib meie elu kujuneda….ei mõsta hukka. Pigem tahaks aidata ja inimesele toitu osta……

Voroona
3 aastat tagasi
Reply to  naine

Kes sind keelanud on ??Jäta kodune aadress ja küll tüübid kohale tulevad…

Arvos
3 aastat tagasi

Võib-olla oli kõht tühi ja see ainuke päevane söömaaeg.

ja siis
3 aastat tagasi

õhtul viskab pood tonni parim enne läbi toitu prügikasti ja see on ok

ghr
3 aastat tagasi
Reply to  ja siis

“Parim enne” on lubatud alla hinnata, “Kõlblik kuni” on kiireltriknevad ja tuleb müügilt kõrvaldada.

Töeline
3 aastat tagasi

“uudis” mida lehte panna.

koobas
3 aastat tagasi

Päikese-printsessi valitsemise õied….viljad alles tulevad.

Ei saa aru
3 aastat tagasi

Inimene sõi toitu sellepärast, et kõht oli tühi ja raha ei olnud. Mida ta tegema oleks pidanud siis? Kerjama tänaval? See ka ju väärtegu

Peep
3 aastat tagasi
Reply to  Ei saa aru

Näiteks tööle minema

Einoh
3 aastat tagasi
Reply to  Peep

Seda küll tarkpea, aga tööle minnes sa kohe raha ei saa, kui üldse saad. Kas sina tead, kes see inimene oli ja millega tegeleb ah?

Eduard
3 aastat tagasi
Reply to  Einoh

Mul olid ju oma võileivad…nüüd käi ja tõesta…

Eduard
3 aastat tagasi
Reply to  Eduard

Probleem oli selles, et maski söömise ajal ees polnud…

neti
3 aastat tagasi
Reply to  Peep

Anna teada, kus on praegu töö ootamas ja kohe lähen

kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  neti

Läänlases hetkel 17 aktiivset tööpakkumist. Pooled neist vast ikka normaalsed.

nojah
3 aastat tagasi

aga, kas seal töötasu ka makstakse või ei? Kui keegi pole huvi tundnud, siis järelikult raha peab endal olema.

niisama kohalik
3 aastat tagasi
Reply to  neti

Aga mida teie teha oskate? Tean Haapsalus toimetamas pealinna firmat, kus otsitakse tehnikut, kelle haridus jagaks elektroonikat, programmeerimist ja kes viitsiks teha ka füüsilist tööd, santehnilised tööd, soojuspumba paigaldus jne. Tööd tuleb teha ka pikad päevad ja avarii väljakutsed on vahest öösel, vahest puhkepäeval ja kui paarimees puhkusel siis kuu aega pead elama ilma alkota! Karmid tingimused ja vastutad saba ja sarvedega! Haapsalu tingimustes töötasu brutto 2100+ väljakutsed. Olin proovitööl nädal aega, liiga karm minu jaoks.

ei saagi aru?
3 aastat tagasi
Reply to  Ei saa aru

Toidupoes söömine pole küll nüüd õigustatud käitumine. Abi küsida tuleb, õigest kohast. Toidupood pole abiandja. Kes tahaks sisseoste teha seal, kus osa inimesi mugivad käigupealt? Soovid seda?

Einoh
3 aastat tagasi
Reply to  ei saagi aru?

Jessas, sõi ühe lihapiruka, jättis maksmata, kas nüüd peab turuplatsil võlla tõmbama? Mis inimene te olete? Keegi ei hakka niisama poes mugima, juu oli kõht ikka väga tühi, et sellist tegu läks tegema. Inimesed on üldjoontes muidu korralikud ju.

õige jah
3 aastat tagasi
Reply to  Einoh

No söö jälle siis.