Statistikaamet alustab taas liikumisanalüüsiga

BNS

Kevadine aeg on autojuhile kõige ohtlikum.
Statistikaamet hakkab analüüsima inimeste liikumist.

Statistikaamet alustas valitsuse tellimusel koostöös kolme mobiilsideoperaatoriga taas liikumise analüüsiga.

Statistikaamet on sõlminud lepingud Telia, Tele2 ja Elisaga, et alustada valitsuse tellimusel uuesti liikumisanalüüsi, kasuades selleks anonüümseid mobiilside koondandmeid, edastas amet. Analüüsi eesmärk on aidata valitsusel hinnata kehtestatud meetmete mõju inimeste liikumisele, nakatumisohu arengut ja planeerida paremini regionaalset kommunikatsiooni.

„Analüüsis ei kasutata mobiilioperaatorite klientide reaalajaandmeid, vaid tegemist on anonüümsete koondandmetega regiooni ja päeva kaupa,“ ütles statistikaameti peadirektor asetäitja Andres Kukke. Tema sõnul ei olnud üksikisikute liikumismustrid kasutusel  eelmisel kevadel ning ka edaspidi ei ole võimalik kõnealuste anonüümsete andmete põhjal tuvastada ega analüüsida. „Andmeid kasutatakse vaid selleks, et arvutada välja kogu Eesti elanike paiksusmäär mobiiltelefonide liikumise järgi,“ selgitas Kukke.

Esimesed tulemused on kavas avaldada sellel nädala.

Statistikaameti, mobiilioperaatorite ja riigikantselei koostöös tehtav liikumisanalüüs annab valitsusele koondülevaate inimeste liikumisest. Selle alusel saab valitsus otsustada, kas, millal ja kuidas koroonaviiruse levikut ühiskonnas edaspidi tõkestada. Liikumisanalüüsi koostatakse ja edastatakse valitsusele vähemalt aprilli lõpuni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
jamps
3 aastat tagasi

vat ei saa aru, miks selleks on veel analüüsi vaja … iga operaator saab ju suvalt öelda kas liikumine on tagasi tõmbund või kimavad tallinna omad ikka igal pool ringi. piiri lahtiolemisest ma ei räägigi, see on nagu kont kurgus, mida rehvipedrod alla ei suuda neelata. on kui erafirma tahab tasu , antakse ..