Galerii: Linnamäe ja Keedika vaheline teelõik saab uue katte

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 52
Linnamäe ja Keedika vahel olev teelõik saab uue katte. Lemmi Kann

Esmaspäeva hommikul alustasid Tariston ASi töömehed vana teekatte freesimist Linnamäe ja Keedika vahelisel teelõigul, mille sünniaasta jääb 1960ndate aastate lõppu.

Uue teekattesaab kaheksa kilomeetri pikkusele lõigule, mis on oma elu täiesti ära elanud. „Praod, augud ja vajumised,“ võttis maanteeameti Lääne teehoiu osakonna ehituse projektijuht Urmas Robam selle tee seisukorra kolme sõnaga kokku.

Viimaste aastakümnete jooksul on seda teed küll pinnatud, kuid iidset teekatet see enam ei päästa. „Bituumenil on komme välistegurite mõjul aja jooksul oma omadusi kaotada ja seal oli bituumen juba nii-öelda surnud ega hoidnud teekattematerjale enam koos. Seepärast lagunesid ka teeservad ja kogu teekate üldiselt,“ rääkis Robam.

Lisaks on tee seal vaid kuus meetrit lai, mida on kaks meetrit vähem kui tänapäevased nõuded sealse liiklussagedusega teele ette näevad. „Uue tee laius saab olema kaheksa meetrit, nii nagu peab,“ ütles Robam.

Esmaspäeva hommikul sõitis kohale juba rasketehnika, millega Tariston ASi töömehed alustasid vana teekatte üles võtmist. Samal ajal jätkub veel teepeenarde koorimine. Teelõik, millel kõik need masinad Linnamäe ja Keedika vahel askeldasid, tundus masinate suuruse tõttu veelgi kitsam.

Freesimist alustati Keedika poolsel nelja kilomeetri pikkusel lõigul.

Fotod: Lemmi Kann

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments