Suri laulja Heli Lääts

BNS

Heli Lääts 1974. aastal. Foto: Jaan Künnap / Vikipeedia
Heli Lääts 1974. aastal. Foto: Jaan Künnap / Vikipeedia

Tuntud laulja Heli Lääts suri 85aastaselt, edastas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

1932. aastal sündinud Heli Lääts lõpetas 1955. aastal Tallinna muusikakooli. Samal aastal debüteeris ta estraadilaval. Aastal 1960 lõpetas ta Tallinna riikliku konservatooriumi laulu erialal, õppides Tiit Kuusiku klassis. Ta sai esimese eesti lauljana estraadi- ja kammerlaulja kvalifikatsiooni.

Regulaarsed esinemised estraadilauljana algasid 1956. aastal Emil Laansoo ansambli ja Eesti Raadio estraadiorkestriga.

Aastatel 1957–1961 laulis Lääts Eesti Raadio naistrios. Aastatel 1957–1987 oli ta Eesti NSV Riikliku Filharmoonia solist, 1966–1974 sealsamas estraadistuudio lauluõpetaja.

Heli Lääts on üles astunud estraadi- ja kammerlauljana, osalenud estraadietendustes ja laulnud lastelaule. Ta on salvestanud oma laule heliplaatidele ja Eesti Raadiole.

Lääts pälvis 1970. aastal Eesti NSV teeneline kunstniku ning 1976. aastal Eesti NSV rahvakunstniku tiitli.

2004. aastal andis president talle Valgetähe V klassi teenetemärgi ning samal aastal pälvis ta ühe neljast Eesti Rahvuskultuuri Fondi elutööauhinnast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Magnus Lilienkampf
6 aastat tagasi

Valus kaotus kõigile headele inimestele, kelle jaoks Heli Läätse esitatust kõlama jääv on palju enam kui lihtsalt üks laul – see on kaunishingne suhtumine ellu ja inimestesse. Aga meil on põhjust olla õnnelikud selle üle, et oleme olnud selle vaimustava eesti lauljanna kaasaegsed.