Lääneranna volikogu esimehele ja vallavanemale seati auto kasutamiseks piirid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets. Foto: Urmas Lauri
Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna volikogu otsustas volikogu esimehele makstava autokompensatsiooni suuruse ning vallavanemale seati ametiauto kasutamise aastane kütuselimiit.

Lääneranna volikogu esimehele Arno Peksarile makstakse isikliku sõiduauto ametisõitudeks kasutamise korral kompensatsiooni 0,2 eurot iga läbitud kilomeetri eest, kuid mitte rohkem kui 335 eurot kuus. Hüvituse saamiseks peab volikogu esimees esitama sõidupäeviku.

Peksar ütles, et ei kavatse hüvitist taotleda näiteks Hanilast Lihulasse volikogu istungile sõitmise ees, küll aga tuleb tal volikogu esimehena ette pikemaid ametisõite Pärnu maakonnas. „Näiteks määrati mind üheks Pärnumaa komisjoni juhiks,“ selgitas Peksar.

Vallavanem Mikk Pikkmetsale kehtestas volikogu ametiauto kütuselimiidiks 3500 liitrit aastas.

Pikkmetsa sõnul on tema kütuselimiidi piirmäär saadud teadmisest, et ametiautol, mida vallavanemal veel pole, kulub kütust 8 l/100 km. Oma eelnevast Koonga vallavanema tööst lähtudes prognoosis Pikkmets, et aastas tuleb tal ametisõite teha umbes 30 000 kilomeetrit. Läbisõit on kuude lõikes erinev ning seetõttu pole mõtet kuulimiiti kehtestada, arvet tuleks pidada aasta kaupa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kas
6 aastat tagasi

mees sõidab KAMZ-iga , et kütust niipalju kuluma hakkab, teada ju et, uued autod võtavad ca.4L

annateed
6 aastat tagasi

auto ei tohi olla üle 24m. ja kandevõime kuni 40t.

velts
6 aastat tagasi

A on siis kuulujutt õige ,et jahimehest vallavanemale tuleb Toyota Hilux?