Barcelonas sõitis veok rahva sekka ja tappis vähemalt 13 inimest

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Vähemalt 13 inimest hukkus ja üle kuuekümne sai vigastada, kui veok sõitis täna Hispaanias Barcelona kesklinnas jalakäijate sekka, vahendas ajaleht The Times.

Välisminister Sven Mikser mõistis Barcelonas toimunud terrorirünnaku hukka.

"Mõistame karmilt hukka selle jõhkra terrorirünnaku. Sellistel ebainimlikel rünnakutel ei ole kohta meie maailmas," ütles Mikser. "Avaldan siirast kaastunnet rünnakus kannatanute peredele ja lähedastele ning kogu Hispaania rahvale," lisas välisminister.

„Rahvusvaheline kogukond on korduvalt kinnitanud, et Euroopa ja meie kodanike julgeolek on meie jaoks prioriteediks ning nii see ka jääb. Me peame võitlema terrorismi vastu veelgi otsustavamalt ja tulemuslikumalt, et meie inimesed oleks kaitstud,“ ütles välisminister.

Välisministeerium ei ole saanud Hispaania ametkondadelt infot selle kohta, et eestlased oleks Barcelona kesklinnas toimunud rünnakus kannatada saanud.

Barcelonas viibivatel eestlastel soovitame vältida sündmuskohta ning jälgida kohalike ametivõimude korraldusi. Samuti palume Barcelonas viibivatel eestlastel anda lähedastele teada, kui nendega on kõik korras.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pole teema
6 aastat tagasi

mille üle nalja visata,eile Soomes terror, täna Venemaal –kõik sarnase ,,käekirjaga,,*ei lõpe see asi hästi ka meie riigi territooriumil, kõik on vaid aja küsimus.Noored ja lollid usuhullud ,ajupestud, väljakujunemata isikud ja vaadake, millega hakkama saavad. Mu süda tahtis sees lõhkeda kui näidati TV uudistes –seisis veekalkvel silmadega mees Turus sellel kohal, kus eile lebas riide all laip. Hoidku meid saatus tundmast sellist valu ja leina.

sorts
6 aastat tagasi

pook
võta vastu muhamedi usk,ära pese end kuu aega ja võid rootsi pagulaseks minna, öeldes,et oled 15 -aastane poisiklutt süüriast

Pook
6 aastat tagasi
Reply to  sorts

Mulle ja ka teistele meie kamba meestele ei meeldi mingi muhamedi usk, sest nad ei austa viina.

Triibik
6 aastat tagasi
Reply to  sorts

Vàga hàsti öeldud,18.31. Ja oleks Pagula- Koidul rohkem vòimu, veaks ta moslemeid karjakaupa iga kuu siia. Sest erinevus ju rikastab ja rahanàlg on suur.

Pook
6 aastat tagasi

Krt tahaks ka Tallinnasse. Miks me peame siin mudas kopitama.

sotside plaan
6 aastat tagasi

Möödunud nädalavahetusel kõneles arvamusfestivalil siseminister Andres Anvelt, kes arvas, et koondada kvoodipagulased suurematesse linnadesse. Seda mõtet toetas sotsiaalministeerium, kus ollakse mures pagulaste lahkumise pärast.

olku
6 aastat tagasi

Aga millegi pärast moslemite riikides asi käib sama moodi.

Pook
6 aastat tagasi

Olgem nüüd tolerantsemad. Me peame sellega harjuma ja need mõnedsajad ohvrid aastas on paratamatus ja tuleb ohverdada. Peaasi ei tohi olla rassist ja kui me kutsume rohkem moslemeid Euroopasse nagu seda tahab Merkelimutt, siis muutume varsti ise ka moslemiteks ja need terrorirünnakud lõppevad iseenesest ära.

juss
6 aastat tagasi
Reply to  Pook

merkelimutt enam ei taha.