Kadri Simson: Jaanus Karilaid töötab üheselt Savisaare hüvanguks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kadri Simson arvo tarmula (1)Kadri Simson. Foto: Arvo Tarmula

Jaanus Karilaid kutsus täna Kadri Simsonit avalikule väitlusele teemal “Keskerakonna valitsusse pääsemise strateegia — probleemid ja võimalused”. Riigikogu keskfraktsiooni juht Kadri Simson teatas aga, et ei kavatse seda teha.

“Keskerakonna valitsusse pääsemise võimalikkus ja oma valijate huvide eest seismine on see, mis inimestele korda läheb,” ütles Karilaid erakonna pressiesindaja vahendusel. “Leian, et minu ja Simsoni vaheline debatt selles küsimuses oleks Keskerakonna liikmetele, kuid ka laiemale avalikkusele vajalik. Millise strateegia valiksid Keskerakonda juhtides Karilaid või Simson, kas Keskerakonna positsioonid muutuksid võrreldes praegusega — see huvitab üldsust,” märkis Karilaid.

Simson pole sellisest debatist aga huvitatud. Tema hinnangul on Karilaid kandidaadina üles seatud vaid segaduse tekitamiseks ja ta töötab üheselt Edgar Savisaare hüvanguks, seetõttu ei pea Simson ka Karilaiu kutsed debatti pidada tõsiseltvõetavaks, vahendab BNS.

„Ma olen valmis erakonna tuleviku osas debateerima, kuid seda tuleb teha senise esimehe Edgar Savisaare, mitte Jaanus Karilaidiga. Debatiks Edgariga olen ma valmis ja võtnud vastu ka ERR-i vastavasisulise ettepaneku. Kui Karilaid soovib minuga debateerida, siis peab ta kaasama kõik kandidaadid. Tegelik debatt peab toimuma senise esimehega,“ ütles Simson.

Ta lisas, et raske on laskuda debatti inimesega, kes on vaid mõned nädalad tagasi kinnitanud, et ta toetab vankumatult Edgar Savisaart.

„Täna me näeme, et kandidaate on üles seatud rohkem kui kaks. Debatt ja programmide tutvustamine on valimiste eel kindlasti tähtis. Minu nägemuses tuleb seda aga teha ennekõike erakonna sees, mitte läbi meedia,“ rõhutas Simson.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
8 aastat tagasi

Hr.Edgarit võib armastada või vihata. Ta lõi üle 20 aasta tagasi Rahvarinde ning oli peaminister.Ning peamine- ta oli ainus,kes kutsus eestlasi läbi raadio appi Toompeale tulema nõrgale valitsusele segastel aegadel. Et säiliks Eesti riik,mille ref on nüüdseks maha parseldanud. Mõtlen ärastamist. Ja rahvas tuli ning tuhanded interrinde pooldajad taganesid. Ehk ta on selle erakonna vapiloom. Ennustan: vahetult enne valimisi toetab ta Kadrit,kellest saab uus juht.

juss
8 aastat tagasi
Reply to  Tont.

Ma küll ei mäleta, et ta oleks peaminister olnud? Tahtis ikka liidu koosseisu jääda ju?

mälukas?
8 aastat tagasi
Reply to  juss

kui sa tõepoolest seda ei mäleta, siis…….. Hea ütlemine sulle, sul mälu on küll hea, aga liialt lühike.

Nojah
8 aastat tagasi

Tõesti jääb arusaamatuks, milline on Karilaiu eesmärk? Kui korraldada debatt, siis tuleks kaasata kõik kandideerijad. Kuidagi veider on see Karilaiu lähenemine. Praegu jääb küll mulje, et Karilaid on lihtsalt Savisaare suuvoodriks ja tema eesmärgiks ei ole midagi muud kui tõusta teiseks numbriks erakonnas ja saada kesikute fraktsiooni esimeheks riigikogus. Kõik on selgelt läbinähtav ja selle saavutamiseks ta vahendeid ei vali.

arusaamatule
8 aastat tagasi
Reply to  Nojah

Karilaiu eesmärk on Savisaare ees maksimaalselt pugeda. Äkki batja kunagi näitab näpuga – vot see mees saab minu järglaseks. Arvestades seltskonda, kellega Karilaid lävib – Kesknädal, Tallinna TV – ei saagi see ju teisiti olla. Mäletatavasti kauples Karilaid esmalt Läänemaa rakukese Savisaaart toetama. Kohe selgus, et selles ei piisa, tuleb ka iseenda nahk turule viia. Lühidalt – valid Karilaiu, saad Jaana Toomi, Stalnuhhini jne.