Läänemaa suurperede liit tutvustab homme perekaarti

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

prekaartFoto: perekaart.ee

Läänemaa suurperede liit (LSPL) korraldab esmaspäeval algusega kell 13 Iloni Imedemaal perekaardi tutvustamise päeva.

LSPLi esinaise Svea Stambergi sõnul on Imedemaale oodatud kõik Läänemaa nelja või rohkema lapsega pered. „Oodatud on ka kolmelapselised pered, sest kolmest võib lihtsalt saada neli,” lausus Stamberg ja lisas, et osalemissoovist tuleks kindlasti ette teada anda.  

Peale perede on kutsutud kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajad ja kõik Läänemaa partnerid. Stamberg lubas, et infot tuleb jagama ka Eesti lasterikaste perede liidu (ELPL) president Aage Õunap.

ELPL on perekaardiks nimetatavat sooduskaarti välja andnud möödunud aasta veebruarist. Kui varem said perekaarti taotleda vaid piirkondliku suurperede organisatsiooniga liitunud pered, siis 9. novembrist laieneb taotlemise õigus kõigile suurperedele. Suurpereks saab nimetada peret, kus kasvab neli või enam kuni 19aastast last. Suurpere staatus kehtib pere kohta ka juhul, kui mõni laps õpib päevases õppes ja on noorem kui 27aastane.

Perekaart pakub partnerite juures soodustusi. „Perekaart on kui vahelüli suurperede ja ettevõtte vahel,” lausus Õunap.

Kui pere saab tarbida partnerite pakutavaid teenuseid soodsamalt, siis programmiga liitunud partnerid saavad vastutasuks tähelepanu ning perede tänu. „Kasu on mõlemapoolne,” nentis Õunap.

Perekaart on nimeline ja kehtib ainult kaardile kantud isikuile dokumendi alusel. Kaardi kehtivusaeg on 2 aastat. Piirkondlikku suurperede organisatsiooni mittekuuluvaile peredele maksab kaardi taotlemine 48 eurot, organisatsiooni kuuluvaile peredele 15 eurot.

Kaarti saab taotleda aadressil perekaart.ee. Sel aadressil saab esitada ka ettepanekuid, milliseid soodustusi võiks veel perekaardiga liita.

Eestis on veidi üle 4000 suurpere, neist 140 Läänemaalt.

Läänemaal pakuvad perekaardisoodustusi kauplus Jalavarjud, Vanalinna Bowling, Laterna baar, kauplus Karupoeg Puhh, Lensoptika, Roosta puhkeküla, Flat Management Majutus, Fra Mare, Tiffani mööblisalong, Altmõisa külalistemaja, Miku-Mia Maiustused, Beguta lillepood ning Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid. Koostööpartnereid on üle Eesti kokku 170, kes pakuvad 230 mitmesugust soodustust. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
...
8 aastat tagasi

Riik peaks uuesti paljulapseliseks arvestama 3 lapsega pered.Kui on soodustusi,kasvab ka sündivus.