Suvehooaeg toob Haapsallu uusi söögi- ja joogikohti

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

aare karolin vinoteek Aare Karolin tulevases vinoteegis veini kallamas. Foto: Arvo Tarmula

Tänavu suvel avab Haapsalus ukse mitu uut söögi- ja joogikohta ning nii mõnigi vana on läbi teinud uuenduskuuri.

Ühe uue kohana avab veinikoolitaja Aare Karolin Marimirdi endises käsitööpoes vinoteegi, nagu ta ise ütleb: selleks, et arendada joogikultuuri.

Vinoteegi nimeks saab „Mulliga ja mullita”, sest veinid ongi sellised: mulliga ja mullita. Veinid, mis vinoteeki müüki tulevad, ei ole veel välja valitud. Elukutselise veinidegusteerija Karolini sõnul on maitsmine alles pooleli.

„Alkohol on tarkade inimeste jook,” ütles Karolin. Seda ei tule mitte juua, vaid nautida, otsida aroomi ja arutada.

Veinivalikus saavad määravaks hind ja kvaliteet. Valikus on valged, roosad ja punased veinid, aga ka vahuveinid. Veine on mitmesuguses hinnaklassis.

„Kui inimene ikka tahab viiesajaseid tuulutada, siis see võimalus peab tal olema,” ütles Karolin.

Karja tänaval avatavast vinoteegist ei ole mõtet otsida sööki, seal saab vaid veinikõrvaseid suupisteid. Samuti lubas Karolin tsirkust. Selle all peab ta silmas näiteks sabraaži ehk spetsiaalse mõõgaga pudelite avamist.

Ilmselt on vinoteegis kavas teha ka veinikoolitusi, mida on Karolin varemgi Haapsalus teinud, tavaliselt veinipäevade raames. Nüüd ei pea selleks kohta otsima, saab teha oma vinoteegis.

Vinoteegi ettevalmistusi teeb Karolin juba jaanuarist, aga täpset avamisaega ta veel ei tea. Avab niipea, kui tegutsemiseks vajalikud load kätte saab.

Viieristil on kavas avada ka teine vinoteek, kuid selle pidajatega ei õnnestunud Lääne Elul eile ühendust saada.

Kaht uut kohta on oodata endisesse Pipi pansionaati: Kreeka restorani „Margot Food and Style” ja suširestorani Togo Sushi.

Kreeka restorani hakkab pidama Küproselt pärit kreeklane Fokas Koumides, söögikohast saab magusaid pannkooke, vahvleid, traditsioonilist Kreeka ja Küprose toitu ning gurmeekohvi, mitut sorti Kreeka alkoholi.

Uue kohana avab endises Kuke galeriis peagi ukse alkoholipood, mille omanik Ain Veesaar peab Võrus alkoholipoodi Alko1000. Suviseks hooajaks on juba uksed avanud õllepood Uba ja Humal Karja tänaval.

Suuremat sorti uuenduskuuri on talve jooksul läbi teinud Herman, mis on reedest avatud. Hermannuse Maja rentniku Liina Meeritsa sõnul vaatavad nad mais jooksvalt, kuidas on targem avatud olla. Kolmapäevast on nad kindlasti lahti, kuid nädala esimest poolt vaatavad külastajate põhjal.

Esimene nädalavahetus näitas Meeritsale, et salatite, vrappide ja paninide (kahe poolega võileivad) valik ei ole see, mida kohalikud söögikohalt ootavad, küll aga täidab kokteilivalik senise tühimiku.

„Mulle tundub, et sellest saab populaarne baar ja kokkusaamiskoht,” ütles Meerits.

Mais pannaksegi rohkem rõhku baarile, juunist aga toitlustusele. Siis on linnas rohkem turiste. Sel ajal tuleb kasutusele ka täismahus menüü.

„Söögipool on vaja veel paika loksutada, aga baari osas on täppi läinud,” ütles Meerits.

Kuursaalipidajad, Tallinnas tegutseva Hella Hundi omanikud on lubanud, et kui kuursaali sisse astuda, siis on aru saada, et midagi on seal teistmoodi kui varem. Kord on kuursaal tänavu juba lahti olnud, kui seal peeti HÕFFi avapidu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
linnast vist
9 aastat tagasi

sii Haapsalus ei julgegi mujale minna kui soffasse,
lastel käed mustad ja riigikeelt ei mõista!

vanalinlane
9 aastat tagasi

Alkopood juba lahti. Huvitav ainult, kuidas see talvel elama hakkab, kui rahvast vanalinnas vähe ja parklat ka pole. Uued söögi- ja joogikohad on minu poolt aga tervitatud 🙂

Mari
9 aastat tagasi

No seda alkoholipoodi pole kohe kindlasti Kuke galeriisse vaja! Kas tõesti pole muud, mida sinna teha?

Naaber
9 aastat tagasi

Kasvav Kreeka prügihunnik, pole just parim vaade.

nb
9 aastat tagasi

Joomine on muidugi igaühe oma asi aga ajaleht ei peaks alkoholi popageerima.

paranduseks
9 aastat tagasi
Reply to  nb

Eelmisega nõus, aga ilmselt on see ainus asi mida me haapsalus propageerida saame…

ahah
9 aastat tagasi

„Kui inimene ikka tahab viiesajaseid tuulutada, siis see võimalus peab tal olema,” ütles Karolin.

jummel, kas järjekorra numbri peab ka võtma või koha üldse eelnevalt broneerima…tundub, et vaba lauda sealt raske saada.

albert
9 aastat tagasi

Vinoteek siia ja vinoteek sinna. Põhjuseks tuuakse see et on vaja arendada eesti alkoholiarbimise kultuuri. Tegelikult tehakse kõik ikka selleks et Läänemaa inimest täis joota, raha ära võtta, välismaiseid alkoholitootjaid teenindada ja et läänemaa inimene võimalikult vähe kaineid otsuseid teeks. Kuna muu kuvand maakonna või linna arendamiseks puudub siis tuleb seda näidata töö võiduna.