Üheksa ettevõtet pakkus PKC töötajaile tööd

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

pkc lauri rohtoja foto: arvo tarmula

PKC Eesti juht Lauri Rohtoja. Foto: Arvo Tarmula

PKC Haapsalu tehase töövahenduspäevale tuli 9 ettevõtet Läänemaalt ja naabermaakondadest, neist kuus on tootmisettevõtted ja kolm vahendusfirmad.

Tööd pakkusid Nurme vabrik, Hapval, Saku õlletehas, toidu- ja esmatarbekaupa müüv hulgimüügifirma Kaupmees ja Ko, kõnekeskus Kontaktikeskus, postiteenuste ettevõte Omniva ja personalifirmad Manpower, Finesta ning Biuro. Peale nende tutvustas Haapsalu kutsehariduskeskus ka oma koolitusi, töötukassa teavitas neile teada antud vabadest töökohtadest. Kohal olid Haapsalu linnavalitsus ja tööinspektsioon.

Mitut töökohta tehases pakuti, ei osanud PKC Eesti juht Lauri Rohtoja öelda.

„Oli tööpakkujaid, kes rääkisid paarist-kolmest kohast, ja oli neid, kes olid nõus võtma mitukümmend inimest,” ütles Rohtoja.

Töötukassa Läänemaa osakonnajuhataja Evelin Kullisoni sõnul valisid nad töövahenduspäevale ettevõtteid, mis on seotud tootmisega ja mis sobiksid PKC kvalifikatsiooniga töötajaile.

 „Mulle jäi mulje, et kõik ettevõtte 300 töötajat käisid läbi,” ütles Kullison.

Nurme vabriku personalijuhi Merle Peetersoni sõnul tunti nende ettevõtte vastu huvi. Nende eesmärk ei olnud mitte kohe lepinguid sõlmida, vaid vahetada kontakte ja teada anda, et neil on tööd pakkuda.

Ka Kullison ütles, et eesmärk oli tutvustada ettevõtteid, võimaldada neil ja PKC töötajail kontakte vahetada. PKC loal said mõlema vahetuse töötajad tutvuda 1,5 tunni jooksul ettevõtetega ja uurida, mida nad pakuvad.

„Meie tehase inimestele on Tallinn kauge ja tundub, et ka Keila jääb kaugeks,” ütles Rohtoja. „Valmisolek tulla Keilasse tööle osutus väiksemaks, kui lootsime.”

PKC saanuks Keilas tööd pakkuda 120 inimesele, kuid lepingu sõlmis vaid 30. Kui Keilasse küllalt töötajaid ei leita, kasutatakse renditööjõudu.

Koondamisteate on saanud 113 töötajat. Koondamine tuleb neljas järgus: detsembris, jaanuaris, veebruaris ja märtsis.

Esiti pidi töövahenduspäev olema oktoobri alguses, kuid siis kasvas tellimuste hulk 12 protsenti ja töövahenduspäev lükkus edasi. Tootmismahu kasvu tõttu lükkus edasi ka tehase sulgemine,  aastavahetuse asemel suletakse tehas nüüd märtsis.

PKC teatas Haapsalu tehase sulgemisest augusti alguses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kelluke
9 aastat tagasi

egas niisama pole ju juhtmeköideste valmistamine
tõõtajaid võib köitest tõmmata
tahan täna nii homme naa
ag tõtt seal majas ei räägita
elu läheb edasi…..
edu juhtkonnale

endine Keilakas
9 aastat tagasi

Keilas on koguaeg PKC’s palgad head olnud ja kaadrivoolavust kui sellist ei ole. Haapsalu inimesi peetakse vaid regiooni keskmisest palgast tulenevalt ”rotiks”.

Juss
9 aastat tagasi

Huvitav kuidas see renditööjõud koheselt vastava kvalifikatsiooni saab?

plasma
9 aastat tagasi

keerutavad vahtu jutt on hea neil kõigil seal juhtkonnas kala mädaneb peast

pook
9 aastat tagasi

Tellimusi tuleb juurde ja töötatakse mitmes vahetuses, aga tehas suletakse.
See ahv pildil arvab, et leiab Keilasse uued töötajad.
Selle palgaga te Tallinna ümbruses korralikke töötajaid ei leia.
Kaduge Valka või Põlvasse.

jyrr
9 aastat tagasi
Reply to  pook

esiteks – tehas ei suleta vaid kolitakse minema, teiseks – tehased töötavadki vahetustes, värkstubades võib hobi korras mõned tunnis päevas tööd imiteerida.