Statistikaamet: aastal 2020 peaks pensioniiga olema 65 eluaastat

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Statistikaameti hinnangul peaks pensioniiga 2020. aastal olema 65 eluaastat ja 2030. aastal 68 eluaastat.

“Statistikaameti rahvastikuprognoos ennustab rahvaarvu kümneprotsendilist vähenemist aastaks 2040. Et rahvaarv väheneb, peavad tulevikus inimesed ilmselt kauem tööelus osalema,” ütles statistikaameti juhtivstatistik Yngve Rosenblad pressiteate vahendusel.

Selleks, et praegune töötajate ja pensionäride suhe säiliks, peaks pensioniiga olema 2020. aastal 65 aastat, 2030. aastal 68 aastat ning 2040. aastal 70 aastat, rääkis Rosenblad.

“Praegu lõpetatakse tööelu aga selgelt varem, keskmiselt 59-aastaselt, ning sageli on selle põhjuseks tervis,” märkis ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Minu arvamus
9 aastat tagasi

Kui inimene on 65-aastane ja pole suutnud elu jooksul endale pensionieaks
piisavalt sääste koguda, siis tuleks leppida faktiga, et oled elus läbi kukkunud. Aga loomulikult on lihtsam riiki, Ansipit ja kapitalismi süüdistada.

väga
9 aastat tagasi
Reply to  Minu arvamus

väga vale suhtumine!
olen terve elu töötanud, olen 4 lapse sünnitanud, kasvatanud!
Ja igaüks mõistlik inimene saab aru, sellise palgaga, mida täna meie tööandjad töötajatele maksavad pole võimalik midagi koguda – miks ma olen elus läbi kukkunud?! sellepärast, et lapsed toidan? selle pärast, et riigile ausalt kõik aastad olen tulumaksu makstud? – kas see siis ongi läbikukkumine – meie riigis olla lapsevanem ja aus maksumaksja?

Mari
9 aastat tagasi

Hullumeelsus.Olen praegu 60 aastane ja tunnen et olen juba tööst väsinud.Mis saab siis kui saan 70 aastaseks.Siis ei jaksa vist kodust väljagi tulla,rääkimata töö tegemisest.

huvitav
9 aastat tagasi

teada,kas on nendele 68-70aastastele töökohti ka? ise olen kokk restoranis ja ei kujuta endale ette,et keegi, vana inimene,saaks sellega hakkama ja ise ei suuda ka ja kas riik pakub mulle sobivat vanusele ja tervisele alternatiivi???

Säga
9 aastat tagasi

Mõtle, kui tore riik. Kuni 70-ni peab veel tööl käima. Arvata võib, et paljud surevad lihtsalt nälga, kuna tööl käia tervise pärast ei jõua ja kuskile ei võeta ka. Huvitav oleks teada, kes nii vanu tööle ka võtab. Ise teen õieti, et ei maksa enam ammu mingeid makse sellisele riigile.

jaah
9 aastat tagasi
Reply to  Säga

Ühtin su arvamusega, see riik koorib tõesti naha seljast. Huvitav on see, et eesti meeste keskmine eluiga ongi suts üle 60-ne. Ja siis surutakse peale veel kohustuslikku kogumispensionit… naerukoht. Mõtle kus pangad võidavad jälle! Ja isegi kui vead välja pensini, siis oled oma fondirahadega ikka kaotanud – võitluses inflatsioonile. Aga mis siin ikka, piirid ju lahti.