Ilon Wiklandi tütred: pilt on sama tähtis kui tekst

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ilon Wiklandi neljast tütrest käis suvel Haapsalus Ilon Wiklandi kultuurifondi kultuurifondi preemiat üle andmas kolm: Anna (vasakult), Fredrika ja Birgitta Wikland. Foto Kaire Reiljan

Maailmakuulsa illustraatori Ilon Wiklandi tütred on õnnelikud Haapsalu Iloni Imedemaa üle, mis on täpselt selline, nagu nende ema on soovinud.

Septembri lõpus möödub 80 aastat päevast, kui 14aastane Ilon Pääbo astus Haapsalus laevale, et koos teiste põgenikega sõita Rootsi. Jäädavalt. Tüdruk võttis teekonna ette üksi, sest tema jaoks kõige kallimad inimesed – vanema ja vanaisa – pidasid end ärasõiduks liiga vanaks ja jäid Haapsallu kollasesse majja õigeusu kiriku kõrval. Siis ei osanud keegi arvata, et sellest tüdrukust saab kunstnik Ilon Wikland, kelle pilte vaadates kasvavad üles miljonid lapsed maailmas, ning et Haapsalus saab olema Iloni Imedemaa, kus on kõigil võimalik tema loominguga tutvuda.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments