Okase muuseum avas maja ja kaks näitust

Andra Kirna

andra@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 73

Okase muuseumi avamine. Fotod Andra Kirna.
Laupäeval avas Okase muuseum pärast kaks aastat kestnud põhjalikku remonti taas uksed – seekord kahe suure näitusega.

Esimesel korrusel, kus uuenenud muuseumis hakatakse korraldama ajutisi näitusi, on välja pandud Eevald Okase 1960.–80. aastate maalid Eesti kunstimuuseumi ja Tartu kunstimuuseumi kogudest. Teisel korrusel on koha leidnud Okase loomingu püsiekspositsioon.

Evald Okase muuseum tegutses majas, mille kunstnik möödunud sajandi lõpul soetas, aastast 2003, kui seal pärast remonti avati suvine näitusepaik.

Maja aitas aasta läbi kasutatavaks muuta muinsuskaitseameti ja Norra kultuuripärandi ameti toetus. Norra meetmest sai muuseum remondiks üle 355 000 euro, lisaks150 000 eurot maakondliku arengu toetusraha. 27 500 euroga toetanud muuseumi Haapsalu linnavalitsus, appi on tulid eratoetajad. Osa vaja läinud rahast tuli mitme oksjoni, kus müüdi nii muuseumi kogusse kuulunud Evald Okase töid, kui teiste tema perekonna kunstnike loomingut, tuludest.

Praegu on korda tehtud muuseumi esimene ja teine korrus. Okase muuseum saab nüüd alustada tegevust aasta ringi tegutseva kunstikeskusena.

Okase muuseum on tema lähedaste hoida ja praegu seisavad selle tegutsemise eest head peamiselt kunstniku lapselapsed Üla Koppel ja Mara Ljutjuk.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments