Toivo Tomingas: A nagu automaks

Toivo Tomingas, haapsallane

Toivo Tomingas, haapsallane

Kui autode maksustamise teema ideena päevakorda tõusis, püüdsin minagi kaasa mõelda. Arusaadavalt on esmareaktsioon eitav, sest kes ikka uusi väljaminekuid kaela võtta tahaks. Kui aga edasi heietasin, leides, et see maks tuleb ju niikuinii, siis püüdsin ette kujutada, kuidas see rakenduda võiks.

Statistika ütleb, et meie teedel veereb iga päev miljon autot, millel on all vähemalt viis miljonit rehvi. Rehvid on need, mis söövad ära meie asfaltteed, tallavad rööpaisse ja mudaks või tolmuks kruusateed ja on lõpuks liigse kulumise tõttu päris paljude liiklusõnnetuste (surmade) põhjuseks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu
2 päeva tagasi

Kena keik ! Maksame automaksu,maksame riigikaitse maksu,tõstame aktsiise võib olla ka käibemaksu ja saadud raha eest toetame sõda,ostame aafriklastele droone ja muud sõjatehnikat jne.ja siis selgub tõde-makse tuleb veel tõsta !!!!

Kuits
2 päeva tagasi
Reply to  uskmatu

Mõtetu midagi refitrollile arusaadavaks teha ….

No vot
1 päev tagasi
Reply to  uskmatu

Ajalloost teame et on ikka veel võimalusi maksufesivale pidada: akendemaks, tapeedimaks jne.