Riina Sikkut: valejutuga tervenemisest mürki müüa ei tohi

Terviseminister Riina Sikkut (SDE). Foto Urmas Lauri

Libameditsiin ja tervisealane valeinfo levivad suure hooga. Teadlikkuse tõstmise ja tõenduspõhise info jagamise kõrval muudame seadust, et takistada tervisele ohtlike toodete müügipakkumisi.

Ka digiühiskonnas on tervis inimestele väga tähtis ning seda teavad valeinfo levitajad ja mitte-tõenduspõhise abi pakkujad. Doktor Google vastuvõtule on imelihtne pääseda, kuid meditsiinihariduseta patsient võib sageli saada halba nõu või sattuda ärevusse. Ühismeedia annab väga personaalse lähenemise võimaluse – seal on kerge levitada nii oma arvamust, reklaami kui ka valejutte.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Loodan, et ta on asjad endale selgeks teinudud
6 päeva tagasi

Kui magusamaksust rääkima hakkas siis kõlas tema huultelt jutt roosuhkrust. Kas tibi teab, kus roosuhkur üldse kasvab ja kas seda Euroopas üldse kasvatatakse. Kahju kui ministriametis on suisa lollid. Ühel oli elektrimolekul teisel roosuhkur.

mix
8 päeva tagasi

Punker Kolmteist- You Tube

kodanik
8 päeva tagasi

Lõputu loba minister. Tegusid kahjuks pole.

uskmatu
8 päeva tagasi

Kurb on aga see on tõsi-meie elanikkonnast 40% on kergelt mõjutatavad,ilusa sorava jutu ja lubadustega äraostetavad,20%on joomased või muidu debiilsed,20% kellel on üldse raskusi tekstist arusaamisega seega ka kehva analüüsivõimega ja jääbki järele 10% keda ümbritsev üldse ei huvita ja 10% suht keskpäraseid kes neid eelpoolnimetatuid ärakasutades valitsevad.
Muidugi meie meedia kiidulaulu saatel !

Vahi aga
8 päeva tagasi

Magusamaks pidi ju elanikkonna tervist parandama ta enda jutu järgi, aga kahjuks teadus seda ei kinnita ehk kas isiku valetamine kuubis on ikka normaalne? Samas loll valija sellest aru ju ei saa siiamaani.

Miina
8 päeva tagasi

Ära sa räägi.