Läänemaal on äärmiselt suur tuleoht

Keskkonnaagentuuri tuleohukaardi andmeil on Läänemaal V klassi tuleoht ehk tuleoht on äärmiselt suur. See tähendab, et töötab metsatulekahjude avastamise süsteem ja päästeteenistusel on valmisolek metsatulekahjude kustutamiseks.

Tuleoht on üle Eesti äärmiselt suur, vaid üksikutes paikades on suur ehk IV klassi tuleoht. Keskkonnaagentuuri ennustuse järgi püsib tuleoht äärmiselt suur vähemalt nädala lõpuni. Kuigi teisipäevast neljapäevani võib üle Eesti sadada hoovihma, ei vähenda see tuleohtu.

V klassi tuleohuga võib päästeamet keelata metsas küttekoldevälise tule tegemise, grillseadme kasutamise, suitsetamise või võõras metsas viibimise.

Nädalavahetusel käisid päästjad kustutamas kolme kulupõlengut nii Haapsalu linnas kui ka Lääne-Nigula vallas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maakas
1 kuu tagasi

No ma ei tea….eile ja täna hommikul sadas meil vihma.

Toetan Aadut
1 kuu tagasi

Põletasin eile õhtul kulu..hea tuulevaikus oli ja midagi ei juhtunud

tuvastanud
1 kuu tagasi

Päästeametil peaks olema mõistlik suure tuleohu tõttu keelata metsas viibimine ennetavalt, sest suitsetatakse, grillitakse, sõidetaks igasuguste sõidukitega.

Nimi (kohustuslik)
1 kuu tagasi
Reply to  tuvastanud

Päästeamet peaks keelama tiheasustusaladel lõkete tegemise igaveseks! Et ei peaks naabrite tossu sees elama.