Hannes Rumm: Ukrainal läheb kehvasti, järelikult ka meil

Hannes Rumm.

 

Mainekas politoloog, Euroopa Välissuhete Nõukogu juht Mark Leonard külastas hiljuti USA pealinna Washingtoni.

Leonard kohtus seal president Joe Bideni administratsiooni liikmetega, vabariiklaste partei esindajatega nii Senatist kui ka alamkojast ja eri mõttekodade ekspertidega.

Nad kõik kinnitasid mulle, et kongressi heakskiit 95 miljardi dollari suurusele lisarahastusele Ukrainale ja Iisraelile on ainult aja küsimus ning ilmselt juhtub see aprillis või mais, kirjutas Leonard.

Aga lisas siis varjamatu sarkasmiga: „Need lubadused oleksid märksa usutavamad, kui samasuguseid lubadusi poleks antud juba novembris, detsembris, jaanuaris ja veebruaris.“

Kuna USA on kõige suurem Ukraina toetaja ning nende abisaadetised lõppesid juba mullu, on see Ukraina kaitseväe pannud väga raskesse olukorda. Tasub korraks võrrelda Vene-Ukraina rindejoonel toimuvat aprillis 2023 ja tänavu.

Eelmisel kevadel hakkas Ukraina oma kommunikatsioonis ette valmistama suvist suurpealetungi. Tagantjärele tarkusega teame, et nn Surovikini kaitseliinid osutusid ootamatult tugevateks ja Ukrainal puudus nende ületamiseks vajalik relvastus.

Tänavusel kevadel viitavad kõik märgid sellele, et Ukrainat vaevab üha suurem laskemoonapuudus ja hoopis Vene armee kasutab seda edukalt ära suurema pealetungi ettevalmistamiseks. Kõige kurvemaks näiteks sellest on üha massiivsemaks muutuvad Venemaa pommi- ja droonirünnakud, mis sunnivad rindejoont vaikselt õgvendama ning hävitavad järjest halastamatumalt Ukraina energiataristut.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi kohustuslik
14 päeva tagasi

Miks kraaksutakse koguaeg häda? Miks me peame ennast sinna vahele torkima? Miks ei võiks rahulikult oma asju ajada? Aitamine on teine asi aga ei ole vaja ju kogu aeg kilgata et meie ka, meie ka!

seikspiir
15 päeva tagasi

Jagaks õige maakera kaheks? Head ühele poole ekvaatorit ja pahad teisele poole – las kaklevad seal siis isekeskis …

Ajatollah ja Puutin
14 päeva tagasi
Reply to  seikspiir

Pahad ei jää iialgi rahulikult ‘oma poolele’…

Rehvimaffia
16 päeva tagasi

Ukrainal on ammu kehvasti läinud ja läheb veel pikalt kehvasti. Et ka meil kehvasti veel pikalt läheb nii 3 aastat vähemalt, on fakt.

pakib
16 päeva tagasi

juba kohvreid

uskmatu
16 päeva tagasi

Tänaste uudiste taustal on nüüd ukrainaga puuks,kõik abi iisraeli päästmiseks.Paluks poliitpropagandistil oma oodid ümber häälestada !

Eesti NSV vol.2
17 päeva tagasi

Ukraina kaotab sõja ja Venemaa võidab, järelikult oleme meie järgmised.

Hellat
16 päeva tagasi

Teie võibolla küll

Zürii
17 päeva tagasi

Koerad ikka tunnevad keda lüüakse. Eesti tavakodanikul pole mingit muret. Propagandisti probleem ja kui ooed Brüsseli holopp olnud ongi see kõver mõtlemine.

maali
16 päeva tagasi
Reply to  Zürii

Ega tavakodanikul pole tõesti muret, kui sinu kodu pommitama asutakse?

kaaren
17 päeva tagasi

ära kraaksu kurja kallale