Galerii: haapsallased tähistasid Eesti sünnipäeva lossiplatsil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto Kaire Reiljan
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 58

Täna keskpäeval marssisid Haapsalu lossiplatsile üksused, et ühiselt Vabadussõjas langenud Läänlaste mälestusmärgi juures tähistada koos haapsallastega Eesti sünnipäeva.

„Vabadus on meie esivanemate poolt kätte võidetud, mida tähistavad 151 nime siin samas mälestussambal. Nende vaprate meeste ohverdus on meie vabaduse alus. Meie kohus on seda vabadust hoida ja vajadusel ka kaitsta,” ütles oma kõnes kaitseliidu Lääne maleva pealik Kristjan Muld.

Malevapealik tuletas meelde, et vabadus ei ole midagi isenesestmõistetavat, vaid selle nimel tuleb kõvasti vaeva näha. Muld rõhutas, et oluline olla valmis oma kodumaad kaitsma. „Kui meil kõigil on valmidus Eesti vabariigi kaitsmiseks olemas, siis kriitilisel hetkel me ei murdu,” ütles ta. Mulla sõnul on vabaduse eest seismisel on tähtis, et kõik teaksid mida nad tegema peavad ja selles saab iga inimene anda oma panuse omades kriitilist varu ja tegutsemiseks vajalikke oskusi. Malevapealik lisas, et neid oskusi saab omandada liitudes Kaitseliiduga.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles, ütles oma kõnes, et täna ei ole vaid pidutsemise päev, vaid ka päev, mõelda meie riigi tulevikule. „Kas teeme kõik selleks et hoida ja kaitsta ja arendada meie riiki veelgi tugevamaks ja õitsvamaks. Olgu meie ühine eesmärk hoida kõrgel sini-must-valget lippu ning seista kindlalt meie rahva ja meie riigi tuleviku eest.”

Haapsalu põhikooli kõnevõistluse võitnud 3. b klassi ühisloominguna valminud kõne esitas lossiplatsil Raheli Luha. 3. b klassi õpilased olid kirja pannud, oma mütted Eestile mõeldes – mõeldes Eesti loodusele, lastele, inimestele, vabadusele, aga ka poliitikutele, kes võiksid vaidlemise asemel teha otsuseid koosmeeles. „Kui me koos oleksime kõik head ja rõõmsad, oleks meil veelgi parem elu ja Eesti oleks maailma toredaim paik, nagu muinasjutt,” ütles Luha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tom naabermajast.
2 kuud tagasi

Ma hindan laste tervist. Kodutütardest,ehk siis tulevastest emadest on kahju.

jah
2 kuud tagasi

sellise turbaniga ringi jooksta

Nimi (kohustuslik)
2 kuud tagasi

Kahjuks pole Eestis enam mehi, ainult mingisugused tomid naabermajast ja sellepärast ongi naised võtnud üle meeste kohustused!

ajalugu
2 kuud tagasi

see ikka nagu parteipropanandistide ja politrukide karnevali moodi lugu, millisest iseseisvusest te räägite

tore
2 kuud tagasi

oleks , kui vorm, medalid ning palved sõdiks, aga nii pole ja ei saagi olema

Maainimene
2 kuud tagasi

Mina ootan Puurottide okupatsioonist vabastajaid Venemaalt..

Rein
2 kuud tagasi

Kristjan ei saa isa varjust välja…

Arnold
2 kuud tagasi

Väike parandus. Mitte Urmas Muld, vaid Kristjan Muld.

Sirje
2 kuud tagasi

Väga tore ja meeldejääv üritus. Hoiame kokku, siis läheb kõik hästi.

Maali
2 kuud tagasi
Reply to  Sirje

Kas me peame valetava Kaja Kallasega kokku hoidma? – s.t. et kuulame tema sõna vaikides?

margus
2 kuud tagasi
Reply to  Maali

ära kuula kajat vaid oma mõistust, Eesti eest

vanasti
2 kuud tagasi
Reply to  Sirje

ajasid vallutajad rahva kirikusse ja panid tule otsa