Viigi kooli lapsed: pasunahääl ei sobi riigikokku

Andra Kirna

andra@le.ee

Viigi kooli lapsed õppekäigul. Viigi kool

Haapsalu Viigi kooli õpilastel õnnestus oma õppekäigul riigikokku olla tunnistajaks mootorsõidukimaksu seaduse eelnõu esimesele lugemisele.

„Nägime, kuidas poliitikud käitusid nagu lasteaialapsed,“ ütles Joonas riigikogu istungi meenutades. Lisaks riigikogule käisid noored Pika Hermanni tornis ja kohtusid sotsiaalminister Signe Riisaloga.

Riigikogu istung kujunes õppekäigu kõige meeldejäävamaks episoodiks. „Arutati automaksu kehtestamist. Või oleks pidanud arutatama, kas teha niisugune seadus või mitte,“ meenutas Gert.

Viigi kooli õpilaste grupp jõudis istungisaali selleks ajaks, kui seaduse eelnõu ise oli ette loetud ja algama oleks pidanud arutelu. „Ettekande esitamiseni küll jõuti, aga me ei saanud millestki aru,“ meenutas õpilastega kaasas olnud eesti keele õpetaja Ülle Ehala. „Sellepärast, et keegi pani vahepeal pasunat, või vähemalt nii see kõlas,“ lisas Joonas. Külaskäigu muljete jagamise ajaks olid noored juba välja selgitanud, et „pasun“ oli EKRE fraktsiooni poolt istungisaali kaasa toodud kõlar, mis mikrofonide süsteemi undama pani.

„Istungit oli muidugi äge vaadata,“ ütles Joonas. „Nagu vaataks lasteaeda, aga nad kasutavad keerulisemaid sõnu,“ täpsustas tema klassivend Art. Gert leidis, et „pasunahäält“ poleks vaja olnud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ei kuule pasunahääl
2 kuud tagasi

Tavaliselt piisab juutidele eliidi ostmisest ja kogu riik asub orjuses (demokraatias) ilma igasuguse lootuseta

Mart
2 kuud tagasi

Väga kurb, kui meil on õpetajad,kes ei oska või ei taha õpilastele selgeks teha, mis põhjusel oli see pasun ainuke vahend

Selleks oligi
2 kuud tagasi
Reply to  Mart

neile palgatõusu vaja. Nüüd viidi lapsed vaatama, kuidas “pahad” segavaid “õigeid ja õilsaid”.

tegemist
2 kuud tagasi

ju töörahva lipuga

Tase!
2 kuud tagasi

Jätke vähemalt lapsed oma poliitpropagandast välja. Kui Aljosha veel Tõnismäel vedeles, veeti ka 9. mail vene koolidest lapsi sinna kohustuslikus nelke tassima. Pärast hea meedias seletada. Aga noh, oravate ja kallaste kiidulauluks kõlbab see “uudis” küll.

Maakas
2 kuud tagasi

Sobib või mitte, aga millisel moel peab opositsioon ennast kuuldavaks tegema? Nendega ei arutata midagi, kuigi peaks, nendega ei arvestata absoluutselt, kuigi peaks. Praegune valitsus sõidab teerulliga ülbelt üle nii opositsioonist kui ka kogu rahvast. Seadus näeb ette, et arutelu peab toimuma nende ligi 80 000 allkirja üle, mis automaksu vastu anti, aha on seda tehtud? ei ole. On siin riigis midagigi paremaks läinud? Mulle ei meenu, et oleks vastupidi, aina hullemaks ju läheb. Minu arvates mässatakse selle ülbe koalitsiooni vastu veel liiga vähe.

mina
2 kuud tagasi

EKRE ei sobi Riigikokku.

Mina ka!
2 kuud tagasi
Reply to  mina

EKRE on ainuke terve mõistusega erakond. Aga noh kui asjade õigete nimedega nimetamine ei meeldi, siis võib ju muidugi siin kisada.

tuututamine -
2 kuud tagasi

niisama loba ajamine, endale tähelepanu tõmbamine kui muidu ei saa, valetamine – ära tuututa. Tuututamisel on palju rahvapäraseid tähendusi. Suurte poiste lasteaed! Juba hakkab piinlik riigikogu vaadata.

ülima
2 kuud tagasi
Reply to  tuututamine -

õnne lasteaia lapsed on samuti nördinud, nende arvates oleks pidanud pasuna asemel hoopis ilutulestiku rakette laskma seal

kureküla
2 kuud tagasi
Reply to  tuututamine -

kanafarmi kanad otsustasid protesti märgiks selle pasunakoori eest kaks päeva mitte muneda ja ainult kaagutada

mine
2 kuud tagasi
Reply to  tuututamine -

nurka häbenema

Fanfaar
2 kuud tagasi

Riigikogus häälitseb Lähtru Pasunakoor. Tase!

ära ärple
2 kuud tagasi
Reply to  Fanfaar

laulev revolutsioon tõi meile vabaduse, ka lapse nutt on relv ebaõigluse vastu

komsomol
2 kuud tagasi

on partei kasvulava