Haapsalu tähistab laupäeva õhtul esimest adventi

Õhtul süüdatakse jõulukuuse all advendituli. Foto: Malle-Liisa Raigla
Õhtul süüdatakse jõulukuuse all advendituli. Foto: Malle-Liisa Raigla

Laupäeval kell 18 süttivad Haapsalu jõulukuusel tuled ja piiskop Tiit Salumäe jagab kodudesse advendituld.

Linnarahvast saabuvad tervitama ka Läänemaa jõuluvanad, kellele antakse üle kuuse all asuv maja. Selles hakkavad jõuluvanad lapsi vastu võtma juba 3. detsembril kell 11–17 ning kahel järgmisel nädalavahetusel samadel kellaaegadel.

Esimese advendi puhul on Matkafy Laternamatkad täitnud laupäeval Haapsalu vanalinna elava tulega. Laupäeval kell 17 süttivad Lossiplatsi, Rootsituru ringi ja Kodaniketorni vahelisel alal kümme lõkketünni ja kaks lõkkealust ning ligi 6000 küünalt. Küünlad peaksid põlema neli tundi ja lõkked kella 22ni.

Advenditule süütamisel esinevad stuudio Laulumarjad solistid. Enne advenditule süütamist on kell 16.30 Haapsalu toomkirikus Canzone kontsert.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kas
7 kuud tagasi

lapsi hakkab tuntud fotograaf ka pildistama

Nojah aga...
7 kuud tagasi
Reply to  kas

Te mõtlete seda tuntud? Ei tea kas tahaks neid mänguhoos pilte pärast näha.

eiole
7 kuud tagasi

nii, kui mõni usklik seda tähistab, ei tähenda see, et haapsalu seda tähistab , ärge toppige tilli asemel telefoni posti püksi oma suuruse hullustuses

Oohooh
7 kuud tagasi
Reply to  eiole

Usklik?

Mann
7 kuud tagasi

Lääne Elul on saanud halvaks kombeks teatada millegi toimumisest viimasel hetkel.Kas paar päeva ette ei saaks, jääks inimestel planeerimisaega? Aga aitäh sellegi eest, olete korduvalt toredatest üritustest ka nende toimumise järel teatanud,et näe, oli..

Reeda
7 kuud tagasi
Reply to  Mann

Jeee küll on põnevad ja rahvarohked üritused! Jehuuuuu!

Pss misasja
7 kuud tagasi
Reply to  Mann

LE st ammutate enda elukorralduseks informatsiooni? Tunnen kaasa, siiralt kusjuures! Tänapäeval on olemas ka äpid jooksva infoga, millal kus kes. Nagu aru saan, et internetti kasutate, siis saate ka informatiivse rakendusega hakkama, mis selleks on loodud ju!!!! Vale puu all haugute