Katarine Rosalie: epistel Palestiina toetamisest ja sarnasusest Eestiga

Katarine Rosalie. Illustratsioon: Karel Rahu

Katarine Rosalie.

Mu armas rahvas, loodan, et paljud teist võtsid osa sel nädalal Palestiina toetuseks toimunud meeleavaldusest Tallinnas! Sest ega see olnud ju ainult õnnetu palestiina rahva toetuseks sõjakoleduste sees, vaid ka meie arutu ja julma valitsuse vastu, kes igasuguse tõepärase mõistuse vastu hoiab türannide, hirmuvalitsejate ja okupantide poolele. Kuigi meie oma riigi ajaloo põhjal võiks eeldada hoopis vastupidist! Aga selline ongi roimaerakondliku valitsuse nägu ja Kaja tegu.

Iga oma peaga mõtlev inimene elab oma südames praegu kaasa Palestiinale ja mõistab, millisest kurjusest aetuna tegutseb Iisrael, kui püüab hävitada selle maa-ala õiguspärast ajaloolist rahvast. Kui ta neid ajab välja nende aastatuhandeid vanadelt asualadelt, pommitab nende haiglaid ja elumaju, mõrvab nende lapsi ja vanureid. Nagu ta on teinud seda juba tuhandeid aastaid, aga relvad tema käes on nüüd julmemad kui kunagi varem ja lasevad tal tappa korraga sadu!

Iisrael asus ju Palestiinat okupeerima juba piibliaegadel, kui nad oma Egiptuse vangipõlvest põgenedes sinna jõudsid. Leidsid seal oma lubatud õnnemaa, aga oh häda, palestiinlased olid seal ees! Ja mis nad siis tegid?

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kribu
5 kuud tagasi

Mida rohkem need krantsid seal üksteist maha notivad seda parem ülejäänud maailmale.edu mõlemale poolele ja tõmmaku takka.

püssilaev Lembit
5 kuud tagasi

1948.aastal põgenes enam kui 700 000 Palestiina araablast – umbes pool Palestiina sõjaeelsest Araabia elanikkonnast – oma kodudest või ajasid sionistlikud miilitsad 1948. aasta Palestiina sõja ajal välja.
Hävis 400-600 Palestiina küla.
Külakaevud mürgitati bioloogiliste relvade programmi raames ja vara rüüstati, et takistada Palestiina pagulaste tagasipöördumist.
iisraeli kontrolli all oli 1300 km2 ja 112 Palestiina asustust.
artikkel ei kajasta Nõukogude Liidu juhtivat rolli iisraeli riigi loomisel.

Kodanik
5 kuud tagasi

Ei mõista kuidas selline rämps terrorismi toetav vihakõne sai üldse avaldatud

idanaaber
5 kuud tagasi

sama õnnetu, nende iidsetel aladel peetri raiutud akna all pesitsevad nüüd nato ja jevroopa liit