Vormsi jahiselts kutsub saarerahvast ja külalisi hundijahile

BNS

Tänavu sügisel fotoobjektiivi ette jäänud hunt on veel elus, sest Põhja-Läänemaal on nende jahtimine keelatud. Hundi keskmine eluiga on küttimise tõttu vähem kui kaks aastat. VALERI ŠTŠERBATÕH
Hunt. Foto: Valeri Štšerbatõh

Läänemaal asuva Vormsi saare jahiselts kutsub saareelanikke ja saare külalisi laupäeval ühisele hundijahile, sest küttide väitel on saarel elupaiga leidnud kari hunte ja varitsusjahil on õnnestunud küttinud vaid kolm hundikutsikat.

„Osalema on oodatud kõik, kes tunnevad muret meie koduloomade saatuse ja looduse tasakaalu pärast,” seisab vormsi valla kodulehel. „Meil on elupaiga leidnud kari hunte, kes esimese õnnetu kutsikate õpetamise on tänaseks juba Borrbys korraldanud. Varitsusjahil on õnnestunud küttinud vaid kolm algajat hundikutsikat.”

Traditsiooniliselt on Vormsi rahvas korraldanud hundile niinimetatud klapperjahi, kui hunt on saarele eksinud. Viimane selline saarerahva külavanemate käsuga kokkukutsumine toimus 1920. aastal. Tookord hunti ei tabatud ja rahvas jäi arvamisele, et keegi oli ikkagi „suurt koera” näinud.

„Ühisjahil saab veeta meeldiva poolpäeva Vormsi metsades kõndides ja osaleda arutelus, kuidas edaspidi Vormsil jahipidamist selliselt korraldada, et maad saaks harida, metsa kasvatada ja loomad peetud,” mägivad jahi korraldajad, kes ootavad jahile ka saare külalisi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Härra Õ
5 kuud tagasi

Täitsa lollid ikka!! Milles need hundid siis nüüd süüdi on??

tuleb
5 kuud tagasi

hunditapu festival, kas lisa praamiühendus ka käima pannakse

Kui
5 kuud tagasi

neid hunte tõesti seal saarel nii palju on siis kas ei oleks nutikas oodata kuni jää mere katab ja nad siis lihtsalt suurele maale ära ajada? Saab kah toreda talvise liikumissündmuse inimestele ja külalistele korraldada!

Nimi (kohustuslik)
5 kuud tagasi

No vot, ongi asi käes! Sellepärast see eelnev lobitöö ka et hundid pahad-pahad et saaks suure inimpeo korraldada! Tulgu külalisi ka palju peole loomapoegi tapma! Nagu keskajal, jube!

Kohalik
5 kuud tagasi

Hundid on murdnud saarel juba mitukümmend kodulooma, sellest artikkel ei kirjuta.

Kaimar
5 kuud tagasi
Reply to  Kohalik

Võiks tõesti ka sellest kirjutada, miks hundid tapavad lambaid, mitte ainult huntide tapmisest.

Ja.
5 kuud tagasi
Reply to  Kohalik

Palju pahandust metsead teinud? No vaja ka nottida.

Kitsed, ? Vaja ka nottida

Vormsi ilmselt loomade vaba saar tahab olla.

Jajah
5 kuud tagasi

Palun jätke hundid rahule!! Tõsiselt!!!

vaba aeg
5 kuud tagasi

Väga mõistlik tegu.

Kkll
5 kuud tagasi

Mida kuradit? Kui te hunte piisavalt ei leia, äkki neid polegi siis liiga palju?

üha
5 kuud tagasi

haigemaks seal läheb