Politsei leidis Kastani tänava korterist relva- ja granaaditaolised esemed

Kastani tänav oli täna politseinike täis. Foto: Urmas Lauri

Täna üle nelja tunni Kastani tänava ja selle ümbruskonna elanikke ning piirkonnas liikunud  inimesi hirmu all hoidnud 59-aastase mehe korterist leiti relva- ja granaaditaolised esemed.

Häirekeskusesse helistas kella 11.10 ajal naine, kes oli olnud koos joobes ja agressiivseks muutunud mehega Kastani tänaval asuvas esimese korruse korteris. „Naine pääses korterist välja ja andis häirekeskusele teada, et mehel on korteris relv ja lõhkekeha. Politsei reageeris suurte jõududega, samuti reageerisid kiirabi, demineerijad ja päästjad,” ütles Lääne prefektuuri operatiivjuht Üllar Kütt.

„Politsei sai korteris oleva mehega telefoni teel ühendust ja olime temaga pidevalt kontaktis. Mõne tunni möödudes oli 59aastane mees nõus ise vabatahtlikult korterist väljuma ja politsei pidas ta kella 15.20 ajal kinni. Sündmuse lahendamise käigus keegi viga ei saanud,” lisas kütt.

Politsei ja päästjad piirasid sündmuskohal paarisaja meetri raadiuses ala, kuhu inimestel ohutust silmas pidades minna ei lubatud. Demineerijad leidsid korterist relvasarnase ja ka granaaditaolise eseme, mis viidi korterist ära. Millega täpsemalt tegemist on, selgitab välja ekspertiis.

Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei välja kriminaalmenetlusega. „Politsei tänab kõiki Kastani tänava piirkonna elanikke mõistva suhtumise eest,” ütles Kütt.

Kella 18 ajal oli ala endiselt osaliselt piiratud, sest demineerijad kontrollisid veel korterit. Kohalikele elanikele andsid juhiseid Kastani piirkonnas turvalisust tagavad politseinikud. Vahtra tänava serv oli kella 18 ajal autosid täis, elanikud jälgisid juhtunud ohulintide tagant.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lapsevanem
7 kuud tagasi

Tavaliselt evakueeritakse sellisest majast inimesed. Miks seda ei tehtud, aga elanikke koju ka ei lastud, politsei hoidis justkui pantvange seal majas. Arusaamatu.

Toidame niigi pakse
7 kuud tagasi
Reply to  Lapsevanem

Teatavasti hoiab võimusüsteem vaid pagulasi ja vähemusi 🙁
Inimesed peavad ise vaatama, kuidas hakkama saavad!

Loogika ja paanika
7 kuud tagasi
Reply to  Lapsevanem

Granaaditaoline ese, kui see peaks olema granaat, ega see tervet maja ei lase ülesse. Üldjuhul jääb korterisse kogu kahju. Mis point on tervet maja evakueerida ja riskida inimestega, kui see tüüp oleks järsku visanud selle näiteks trepikotta? Seega parem oli istuda oma korteris ja oodata.

Jüri
7 kuud tagasi

Loodetavasti ei lasta varsti lihtsalt koju tagasi,nagu siinmail kombeks saanud.

Puzikov
7 kuud tagasi

kuna paanikat ei tohi lasta tekkida, siis ekspertiis tuvastab, et need olid lihtsad maketid. Mõelge milline paanika tekiks kui suvaline “Artur” korrusmajast omab tulirelva ja nt. granaati.

Jüri
7 kuud tagasi
Reply to  Puzikov

Omaski ju. Ja inimesed ongi siin hirmul,sest sa ju tegelikult ei tea,kes sul seinataga elab. Aga meil kasvavad siin lapsed. Piisab ühest segijioonud tegelasest ja kõik kohalikud kardavad.

Apa
7 kuud tagasi

Mika kedagi ei evakueeritud majast ?

Yura
7 kuud tagasi
Reply to  Apa

Selle pärast

Jüri
7 kuud tagasi
Reply to  Yura

See oli tõesti veider-selle asemel,et inimesi ohukoldedt ära saata,hoiti neid vägisi kinni. Mina selle maja elanike nahas küll olla ei tahaks praegu.

Niina
7 kuud tagasi
Reply to  Apa

Ah, annab ikka karta sellist ajuvabadust. Ojee oleks kohe kindlasti maja õhku lennanud!!!