Kirjakast: tark ei torma

Lääne Elu

info@le.ee

Tõmblemine Keskerakonnas puudutab mind kui kauast selle erakonna valijat. Alati olen Jaanus Karilaiu poolt hääletanud ja tunnen end nüüd reedetuna. Karilaid tundus valijate huvide eest seismisel võitlusvõimelisena. Minu ebameeldivaks üllatuseks oli ta aga üks esimesi, kes püssi põõsasse viskas ja lahinguta taandus. Põhjuseks hirm, et ehk ei aeta Keskerakonnas enam senist õiget joont.

Millist või kelle joont aeti Keskerakonnas enne viimast riigikogu valimist, mil erakond kaotas tublisti valijate hääli? Kas on põhjuseks Kõlvarti oletatav venemeelsus? Eestis 50 aastat valitsenud vene võim ei suutnud eestlasi venemeelseks muuta! Ehk meenutaks ka seda, kes takistas seni, juba 30 aastat, vene koolides eestikeelsele haridusele üleminekut?

Eks näeb, kuidas valijad ülejooksikuid hindavad. Anname ikka Kõlvartile aega töötada ja ennast näidata. Siis selgub, kes kaotas, kes võitis.

Ja vajaduse korral saab Kõlvarti erakonna esimehe kohalt ka maha võtta.

Ilmgard Vagula

Lääne Elu lugeja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ei taha libereid
7 kuud tagasi

Ootame ” valitsuselt” riigimehelikku käitumist: astuge tagasi, aferistid!

Mats
7 kuud tagasi

Kõlvart pole venelane- Karilaid küll ei suudaks peast mingit kõnet pidada. Kõlvart valiti demokraatlikul teel ja mingiks mõminaks ju põhjust pole. Ülejooksikud, luuserid ja ampelmannid näitasid oma tegelikku nägu- Kiik ja Ratas käitusid riigimeestena- igas situatsioonis tuleb erakonda toetada, kui oled olnud aus erakondlane.

need
7 kuud tagasi

mõlemad parteid on muutunud kuivkäilateks, nii et vahet pole

Külamees
7 kuud tagasi

Just sai teiste külameestega mõeldud, et paja või katla poolt ei taha enam hääletada. Isamaa on siin Läänemaal kuidagi välja surnud, ehk peaks astuma samme ja ergutama… Aga nüüd Karilaid, no ei tea, kas tast on Isamaa taassünnile Läänemaal rohkem kasu või kahju?

kodanik
7 kuud tagasi

Põhjus on ikka selles, et äkki Kõlvart ei pane enam valimisnimekirja etteotsa ja “rahva eest võitleja” ei pääse Riigikokku.

Valija
7 kuud tagasi

Karilaiu ülehüppamine näitab arglikust ja võimetust oma ideaalide eest võitlemisel. Jääb arusaamatuks, miks ta jätab ka oma “truud” võitluskaaslased Ratta ja Kiige nüüd üksi võitlusväljale? Saamatu ja ainult endaga arvestav Karilaid.

Küsimus
7 kuud tagasi
Reply to  Valija

Kas Karilaid on ka kaitseväes teeninud? Kui jaa, siis pidanuks ta ju reservväelaste õppusel Ussisõnad ka osalema? Mäletan, et Mart Laar Isamaast käis korralikult õppustel ja vist isegi treenis vähemalt oma silmamõõtu püssiharjutustel ühe tuntud Karilaiu kunagise õpetaja pildi pihta.

Reaalsus
7 kuud tagasi

Väga õige seisukoht. Karilaiu üle/hüppamine toimus tegelikult ikka põhjusel, et tema pudenes välja kesikute toiduahelast Kõlvarti valimisega. Isamaaga tehti ilmselt parem kokkulepe, et see eluaegne muidusööja saab jääda puugina maksumaksja turjale edasi.

mingu
7 kuud tagasi
Reply to  Reaalsus

Täiesti kindlalt, toiduahel ja võimupositsioon on määravad, kuhu kampa kuuluda.

nagu
7 kuud tagasi
Reply to  mingu

kinnitab uurimus, riigikokku minnakse ikka omakasu pärast, mitte rahvast teenima , nagu ekslikult keegi arvab