Kooliarutelu Kõmsil: ümarlaud soovitab Läänerannal haridusreformi tagasi pöörata

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 18


Fotod: Urmas Lauri

Kõmsi rahvamajas esmaspäeval korraldatud maapiirkondade haridusvõrgustiku ümarlauakohtumisel jõuti järeldusele, et omavalitsustes, kus on tekkinud probleeme maakoolide sulgemise tõttu, tuleks aeg maha võtta, välja kuulutada nn vaakuumaasta.

Esmaspäeva pärastlõunal Kõmsi rahvamajas korraldatud maapiirkondade haridusvõrgustiku ümarlauakohtumisel jõuti nelja ja poole tunni pikkusel maratonarutelul järeldusele, et praegu jõuab veel pidurile vajutada.

“Võtta need otsused tagasi, mis kevadel tehti ja teha päriselt sügav, koostöine, avatud protsess koos kogukonnaga ja spetsialistidega, teadlaste ja riigiesindajatega,” ütles ümarlaua korraldanud Mari-Liis Pruul.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
KODANIK
8 kuud tagasi

Kuulasin selle eestvedaja raadiointervjuud – 14 minutit tühja mulinat , mille oleks saanud ära öelda minutiga . Pealekauba seal olid segamini mõisted vajadus- võimalus

Toots
8 kuud tagasi

Milline seadus kohustab volikogu täitma ümarlaua või padjaklubi otsust?
Vallavolikogu liikmed on otsustamisel ja hääletamisel vabad.

Kohalik
8 kuud tagasi
Reply to  Toots

Tule taevas appi! Mida ma nägin, vallajuht ka osales, aga jah kui ikka tahad oma läbi suruda ja rind puhevil edasi käia, pole tõesti midagi loota!

Mati Põdra
8 kuud tagasi
Reply to  Toots

Ainus padjaklubi asub vallamajas. 13 voliniku peale üksainus aju, ja seegi tulevase kriminaalkurjategija oma.

KODANIK
8 kuud tagasi

Täiesti jabur juba – vallas on vaevu ühe kooli jagu lapsi ja pidada 7 kooli on jaburdus kuubis . Ja raha juurde ei tule kuna riigil niigi näpud põhjas . Õpetajate arv ületab EU keskmist juba 2,5x (lausa üle 3x lääneranna elanike arvu)

Kohalik
8 kuud tagasi
Reply to  KODANIK

Kodanik, Teie arvates peaks nad koonduma siis kõik ühte kooli? Olete teadlik valla suurusest äkki, kõik ei ela keskuses, ka väikses külas elab. Nii nüüd tuleb mängu transport, lisaks vanematel auto olemasolul lapse toomine bussile. Mis omakorda tähendab kulu ka vanemale, lisasõite tehes, kui tema tee ei ühti lapse omaga, st töökoht pole selles suure kooliga samas kohas. Pluss see teadmata on järgmine tärmin kiidetud uue kooli ehitusest. Minul nt siiani ei suuda selgeks teha, miks nö tehti ära aga pole kohta imelisest uuest majast või kiidetud haridusest! Lihtne otsus oli rutakas liiga lühinägelik ja kalusliga tegime ära!

Toots
8 kuud tagasi
Reply to  Kohalik

Eelkooliealisi lapsi ei tohigi omavalitsus vedada, sest neil peab olema saatja ka ühistranspordiga sõites. Metskülas ei olegi lasteaeda.
Koolikohustusliku õpilase jalgsikäimise koolitee ei tohi olla pikem kui 3 km.
Kui on lühem, siis ei pea omavalitsust nende õpilaste transporti korraldama.

KODANIK
8 kuud tagasi
Reply to  Kohalik

Aaaaa…et kui näiteks Varblas on vaid 1 laps , siis peame seal 20 õpetajat palgal ?

Teet
8 kuud tagasi
Reply to  KODANIK

Ruttu lapsi tegema!