Sõjahaudadest väljakaevatud maetakse järgmisel kuul

Haapsalu kesklinnas asunud ühishaudade ala on korrastatud ja sinna muru külvatud. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu kesklinnas asunud ühishaudade ala on korrastatud ja sinna muru
külvatud. Foto: Malle-Liisa Raigla

Septembri lõpus matab Haapsalu linnavalitsus kaubamaja juurest väljakaevatut kalmistule.

22 väljakaevatud sõjaväelase säilmed on plaanis matta Haapsalu vanale kalmistule Jüriöö tänava poolsesse ossa, kust neist osade säilmed 1982. aasta septembris juba kord välja kaevati.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ploodu
8 kuud tagasi

Miks inimsäilmed maetakse vanale kalmistule,mis on lut.kirkiku pühitsetud maa?? KUI kord maetud kirikuaia taha-siis sobiks muu koht-kasvöi uuele kalmistule-mis sai alguse vene ajal. Parem selle kõrvale ja kivi juurde = kes ja miks. Nüüd surutakse vallutajad ikka vanarahva peale!!

En.
8 kuud tagasi

Kuniks on vaikus ja rahu, tuleb sovettidele ~80 aastat kultusobjektiks olnud säilmed saata Haapsalust ja soovitavalt Eestistki nii kaugele kui võimalik.

Linnavalitsejad, pakkuge neid ümbermatmiseks kasvõi Sinimägedesse, kus on paratamatult hiiglaslik vene sõdurite kalmistukompleks. Miks jätta kohaliku 5. kolonni ja Vene saatkonna silmis ‘vabastajad’ jätkuvalt pot. tüliõunaks keset Haapsalut nagu Aljoša jäeti keset Tallinna (km sinna-tänna)? Kas tõesti pole ühtegi paremat, sisulist lahendust? Miks te ajaloost ei õpi?