Haridus- ja teadusministeerium: toetust saavad üle 20 õpilasega külakoolid

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Metsküla kool. Urmas Lauri foto.

Haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsiooniekspert Anni Eerik edastas Lääne Elule, et valitsuse tahe on toetada väikeste külakoolide püsimist, et lapsed saaksid koolis käia oma kodu lähedal.

Väikeste maakoolide rahastusmudeli esimene arutelu toimus valitsuses läinud nädalal, arutelud jätkuvad ning toetusmeetme täpsed tingimused selguvad septembris, kui arutatakse 2024. aasta riigieelarvet. Meede hakkab kehtima tulevast eelarveaastast.

Lõppenud õppeaastal oleks samalaadse mudeli alusel saanud täiendavat toetust 15 omavalitsust 19 kooli kulude katmiseks, sh Lääneranna vald Metsküla algkooli jaoks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imelik
9 kuud tagasi

Toetusel on/peab olema alati eesmärk. Mis on antud juhul eesmärk- mida loodetakse toetusega saavutada? Pakun, et puhas poliitiline populism. 20 õpilast ei ole kool vaid klass ja sisuliselt on tegemist eraõppega- ma ei tea maailmas riiki kus üldharidus oleks eraõppel.

IRW
9 kuud tagasi

Aaaa…. nüüd siis see ministri aseaine tõmbas numbri allapoole täpselt selle metsaküla kooli piiri

Mati Põdra
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

Et madalalaubaline rämpskultuuri maaletooja saaks jälle anonüümsetes kommentaariu mites soiguda.

KODANIK
9 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Huvitav on küll . Repsu ajal oli 50 õpilase kooliprojekt mida peeti kalliks . Siis nüüd selle petuviletsuse alguses käidi välja 30 õpilasega kooli projekt . Üllatav on et nüüd seoses selle metsakülaga tõmmati veel alla ja täpselt alla vajalikku piiri . Samas tempos edasi jõuame 5 lapse projektini või ? Et 11 õpetajat ja 5 last . Ja samas räägime et riigikassa on koomas , aga ise arendame eu kalleimat koolivõrku

Lihula käilale, KODANIKule
9 kuud tagasi
Reply to  KODANIK

Mida KODANIK arendab? Kas KODANIK on edukas? Kas KODANIKul on millegiga uhkustada? Kirjuta sellest, kui on. Tüütu on käsi pikalt koomas riigikassasse sirutava käe demagoogiat lugeda.

Elanik
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

Mine võta rohtu!!!