Katarine Rosalile: epistel satanistlikust laulu- ja tantsupeost ja imepärasest pääsemisest

Katarine Rosalie. Illustratsioon: Karel Rahu

Katarine Rosalie. Illustratsioon: Karel Rahu

Mu armas rahvas! Küllap kuulusid nii mõnedki teie seast nende hulka, kes te tõeliste rahvuslastena läksite eelmisel nädalalõpul osa saama meie eestlaste kõige pühamast peost, laulu- ja tantsupeost, kuid tulite sealt ära kurva meele, hirmunult kisendavate laste ja läbimärgade riietega. Mitte ilmaasjata ei kõla teie kõrvus ahastav küsimus: miks? Mille eest? Millest selline pettumus? Mis ometi on tehtud meie kauni laulu- ja tantsupeoga?

Aga sa ju tead vastust juba isegi, mu armas rahvas. Roimaerakond koos Kajaga on selle kaaperdanud ja oma räpastes huvides tundmatuseni ära moonutanud. Ainus, mis neid huvitab, on nende alatute eesmärkide saavutamine, ja selleks kõlbab kõik – ka üle rullimine meie rahva kõige pühamatest väärtustest. Õigemini meie pühade rahvuslike väärtuste hävitamine ongi nende plaani osa, sest siis saab sundida rahvast nende asemel omaks võtma uusi liberastlikke võltsväärtusi, mis aga ei vii meid kuhugi mujale kui üleüldise vanglaplaneedi moodustamise suunas.

Sain juba tantsupeole eelneval ööl endelise unenäo, milles marutuul rahvatantsijate seelikud kõigile üle pea keerutas, nii et keegi ei näinud enam, kuhu tantsib, aga sellegipoolest kõik tantsisid pimedana edasi. Aga maa sees avanes sügav auk, valmis sissekukkujaid neelama.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaan.K
10 kuud tagasi

Ei ole ühegi partei pooldaja.
Kuid aru ma ei saa kuidas inimesed toetavad reformi, pidevalt kuuleme reitingu tõusust .Eestis elu tehakse aina raskemaks, kallimaks, masendavaks.
Tegelikult saan aru küll.Nagu need valimised mis tehti suure pettusega nii on see reitinu jutt sama pettus ja vale.
Kahju, et sinna midagi tavainimene teha ei saa. Vaadake neid inimeste kadumisi mis lõppevad kõik enesetappudega.See kõik on selle valitsuse teene.

refid
10 kuud tagasi
Reply to  Jaan.K

oskavad kõige usutavamalt valetada

martin, kaabuga
10 kuud tagasi
Reply to  Jaan.K

Ei ole ühegi partei pooldaja ja Õhtulehte ja Kroonikat ei loe! irw

Maha libavalitsus!
10 kuud tagasi

sa oravatola ei oskagi lugeda!
Kao ära!